Vi upplever just nu problem med vår leveranstjänst. Beställningar kan anlända senare än väntat.

Ett fel hos transportören har orsakat leveransförseningar för vissa beställningar. Stort tack för ditt tålamod och förståelse! Vi hoppas snart kunna leverera som vanligt. Frågor? Maila [email protected].

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-19:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Matlagning
Tips & Trix

Grilla på hösten? Ja, absolut! Här är 6 tips på hur du lyckas med höstgrillningen

När hösten närmar sig är det många som rullar in grillen i garaget igen, men vem har sagt att man inte kan grilla på hösten? Faktiskt så kan höstgrillning vara minst lika mysigt som sommargrillning, speciellt när rökdoften blandas med den krispiga luften en klar oktoberdag. Här kommer några tips på hur du lyckas med höstgrillningen.

1. Stå i lä

Kalla vindar och snålblåst kan ofta kännas omotiverande. Flytta därför grillen så att du står i lä och helst lite under tak om det går. På så vis behöver du inte frysa häcken av dig medan du passar grillen.

2. Förbered inomhus

Vanlig sommargrillning kräver ofta lite planering – höstgrillning kräver ännu mer. Förbered så mycket som möjligt inomhus innan du tar på jackan och går ut. På så sätt blir tiden framför grillen kort och effektiv – och du slipper stå ute och skära, hacka, blanda eller vad det nu är som du kan ha glömt förbereda.

Om du har gäster vill säkert de flesta stanna inomhus under tiden som du grillar. Använd därför gärna förberedelsetiden inomhus till att umgås och preparera maten tillsammans. Ju fler händer, desto fortare går det dessutom.

3. Snåla inte med kolen

Om du har en kolgrill kan du behöva använda lite extra kol för att få grillen tillräckligt varm. Dessutom kan det ta längre tid än vanligt innan kolen har förvandlats till den rätta glödbädden. Om du har en gasolgrill kan du bara grilla som vanligt.

Kol

LÄS OCKSÅ: Kolgrill eller gasolgrill

4. Spara på värmen

Använd locket till grillen så mycket som möjligt. Varje gång du lyfter av locket försvinner nämligen en stor dos värme ut till den kalla omgivande luften. Genom att behålla locket på med öppna ventiler kapslar du in värmen och utnyttjar den så effektivt som möjligt.

5. Tålmodighet

Det tar vanligtvis lite längre tid att grilla på hösten. Eftersom grillen konstant tappar värme till den omgivande kalla luften så behöver köttet ofta längre tid på sig för att bli klart. Så ta ett djupt andetag av frisk höstluft och låt köttet ta den tid på sig som det behöver. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Tålmodighet

LÄS OCKSÅ: Så får du perfekt grillat kött

6. Håll faten varma

Behåll faten som du ska lägga upp den grillade maten på inomhus. Om du tar med dem ut medan du grillar blir de lätt kalla. När du sedan lägger upp maten på kyls maten snabbare ned av fatet.

Du kan också ha uppläggningsfaten på låg värme i ugnen under tiden du grillar – på så sätt hjälper de maten att behålla värmen efter att du har tagit av den från grillen. Du kan också ha fat som tål att stå direkt på grillen och värmas upp på det sättet.

Försöka dessutom att planera grillningen så att allt blir klart samtidigt. Om du grillar det ena efter det andra utan hänsyn till tillagningstid och storlek hinner maten som blir klar först ofta bli iskall innan det sista är färdiggrillat.

Njut av höstens frukter

Eftersom man så sällan grillar på hösten är det få som har testat hur höstens smakpalett ter sig på grillen. Råvaror som vilt och svamp ger en särskilt höstig smak på grillningen – dessutom är det ju så otroligt gott.

Svamp

Varför inte pröva grillad portobellasvamp med fyllning eller ett foliepaket med kantareller?

Fler grilltips

Källa: www.grilltips.se

Favoriter

Stäng