Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 08:30-21:00
 • Måndag 08:30-21:00
 • Tisdag08:30-21:00
 • Onsdag08:30-21:00
 • Torsdag08:30-21:00
 • Fredag08:30-16:00
 • Lördag12:00-17:00
 • Söndag12:00-17:00
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix

Har träbordet fått ringar efter glas och koppar? Så får du det rent igen

Träbord har massor av charm. De är rustika och har en lång livslängd - men ett enkelt glas med vatten kan göra stor skada och lämna en ful ring på bordsytan som är svårt att få bort. Det kan dock vara så att lösningen är enklare än du tror. Läs här och ge ditt träbord nytt liv.

Varför blir det ringar på träbordet?

De ringformade märkena kan uppstå när du ställer glas eller koppar som är mycket kalla eller varma på bordet och det är på grund av den kondens som bildas under koppen eller glaset. Fukten tränger in i bordet där den lämnar kvar irriterande märken.

LÄS OCKSÅ: Bikarbonat - 8 fantastiska rengöringstips och vardagshacks

Och egentligen är det inte bara glas och koppar som kan göra skada på ditt fina träbord. En varm pizzakartong eller några små stänk från ett vått paraply är också farligt och kan göra märken. Den goda nyheten är att det är möjligt att ta bort märkena.

Den överraskande lösningen: Tandkräm

tandkräm

Det är rätt. Tandkrämen ger dig inte bara ett bländande leende utan den kan också ge ditt matbord eller soffbord ett uppsving. Så här gör du:

 • Du behöver en vit tandkräm - undvik de färgade varianterna
 • Tryck ut lite tandkräm på en trasa eller en handduk
 • Gnid den på fläcken i en cirkulär rörelse - skrubba inte för hårt
 • Gnid bara direkt på fläcken så att du inte skadar ytan

Är tandkräm inte tillräckligt för att få fläcken att försvinna kan du ta till mer drastiska åtgärder:

För mer envisa fläckar: Bakpulver

Lyckas du inte att få bort fläcken med enbart tandkräm kan du prova att använda en blandning av lika delar tandkräm och bakpulver. Som tidigare måste du gnugga i cirkulära rörelser och håll dig bara till det skadade området.

En sista metod: Höj värmen

hårtork

Vill du inte skrubba allt för mycket på den dyra bänkskivan kan du prova en annan metod. Den går helt enkelt ut på att blåsa varmluft på fläcken med en hårtork. Detta gör fukten i trät börjar avdunsta så att du till slut inte kan se fläcken som varit där. Du kan också prova att använda ett strykjärn på medelvärme som du placerar på en handduk över fläcken.

Gemensamt för alla metoder är att du måste använda dem med varsamhet - håll ett öga på hur bordet svarar på behandlingen så att det inte slutar med att du istället gör mer skada.

Fler goda råd

Underhåll

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng