Det är säsong för inomhusmys, och med denna hemmalagade varm choklad så gör du både gottegrisen glad, samt att du får värmen helt ut i tåspetsarna. När du supplerar med rikligt av garnering, riven choklad, vispad grädde, kanel och marshmallows så har du en säker vinnare.
Det ska du använda till din choklad
Det fina med detta recept är at du inte behöver gå runt i hela butiken för att söka efter exotiska och sällsynta ingredienser. Med lite tur har du kanske det hela i köksskåpet i förväg.
- 4 msk socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 5 msk kakao
- 1 liter mjölk (Helmjölk, om du går all-in)
- Mini-marshmallows
- Kanelsocker eller chokladspån.
- Servera med vispad grädde
Såhär gör du
Blanda socker, vaniljsocker och kakaopulver i en gryta och tillsätt mjölk. (Grytan får inte vara varm!) Värm blandningen under upprörning. Chokladen ska flyttas av värmen precis innan den börjar koka.
Blanda den vispade grädden med ett par teskedar vaniljsocket. Blanda kanel och socker i en skål, eller gör chokladspån – du kan så i videon nedanför hur lätt det är.Servera den varma chokladen med vispad grädde på toppen. Pynta med små marshmallows och strö kanelsocker eller chokladspån över.
Embedded content: https://www.youtube.com/embed/K9XNmVMMVmg