Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 08:30-21:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Dina Produkter

Hur kan en skärmaskin göra vardagen lättare för dig?

Det är inte så många runt omkring en som har en skärmaskin, vilket gör att inte så många vet om fördelarna med ett sådant köksredskap. Läs mer här och upptäck vad du kan använda en skärmaskin till – och hur den kan underlätta din vardag.

Vad är en skärmaskin?

Innan vi tittar vidare på vilka fördelar som finns är det kanske bäst att berätta vad en skärmaskin verkligen är. Det är i grund och botten en maskin med justerbar klinga och en släde som för maten mot kniven. Tjockleken på skivorna kan typiskt ställas in i 1 mm intervaller.

Fördelar med en skärmaskin – först och främst till pålägg

En skärmaskin är framförallt bra för att skära tunna skivor till pålägg. Du kan använda skärmaskinen till att göra smaskiga mackor till frukost eller lyxiga skivor av kallskuret till en hemmagjord tapaskväll. Med en egen skärmaskin kan du göra millimetertunna skivor av nästan vad som helst.

skärmaskin

… men också till frukt och grönt

Förutom att göra perfekta skivor av kött och ost kan du även använda skärmaskinen till att hacka frukt och grönt. Perfekt om du t.ex. ska skiva massor av tunna potatisskivor till en stor potatisgratäng eller om du behöver skiva äpplen till en paj.

Och även till bakning

Du kan också använda en skärmaskin när du bakar. Du kan t.ex. skära kakdeg till småkakor i perfekta rundlar. Eller kanske skiva marsipan till en tårta. Och om du gillar att dekorera dina tårtor kan en skärmaskin hjälpa dig med precisa utskärningar.

Varför är en skärmaskin bättre än en kökskniv?

Allt detta som beskrivits här ovan kan du ju såklart göra med din kökskniv så vad är poängen med att investera i en skärmaskin?

Spara pengar på färdigskuret pålägg

Som för det mesta är det alltid billigare att köpa mat i stora portioner. Därför kan du också spara många pengar på att skära ditt pålägg själv istället för att köpa färdigskuret i mataffären. Du kan köpa ett helt stycke kött, en skinka eller rostbiff, och skära upp till lagom stora skivor.

skärmaskin2

Spara tid och energi

Skärmaskinen kan vara en stor hjälp i både och små hushåll. Om du lagar stora mängder mat varje dag kan du spara tid och krafter på att hacka stora mängder ingredienser. Den kan också hjälpa dig att skiva upp portionsstora bitar mat som är lagom för att frysas ned.

LÄS OCKSÅ: Så får du perfekt grillat kött

Precision och pålitlighet

Som vi redan har varit inne på är det en stor fördel att du kan få dina skivor precis så tunna eller tjocka som du önskar. Varje skiva blir exakt lika tjock, så du kan t.ex. göra dina egna potatischips.

Undvik tillsatser

Kanske har du lagt märke till den långa raden av E-nummer i ingredienslistan. Tillsatser, konserveringsmedel och smakämnen kan du undvika genom att göra ditt eget pålägg.

Om du känner dig intresserad att skaffa en egen skärmaskin så hittar du vårt stora utbud här.

Fler tips på köksverktyg

Favoriter

Stäng