Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
 • Måndag 08:30-21:00
 • Tisdag08:30-21:00
 • Onsdag08:30-21:00
 • Torsdag08:30-21:00
 • Fredag08:30-16:00
 • Lördag12:00-17:00
 • Söndag12:00-17:00
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Köpguider

Köpguide: Hitta en stavmixer som matchar dina behov

En stavmixer är en smidig hjälp i de flesta kök för att både blanda, mixa, hacka och vispa med. Det finns ett stort utbud av olika modeller i mängder av olika prisklasser på marknaden, så vilken typ är rätt för dig? I den här köpguiden hjälper vi dig att ställa dig själv de rätta frågorna så att du hittar en stavmixer som matchar dina behov.

Guiden innehåller:

 • Stark – starkare – starkast: vilken motor behöver du?
 • Användarvänlighet: sladdlös, vikt och rengöring
 • Hur ofta använder du en stavmixer?
 • Behöver du några tillbehör?

Stark – starkare – starkast: vilken motor behöver du?

Det viktigaste när du köper en stavmixer är att du vet vad du tänker den använda den till. Alla modeller kan nämligen användas för att mixa smoothies, soppor och liknande, men om du också vill kunna krossa is, frusen frukt eller hacka nötter så behöver du en modell med en stark motor.

Ett sätt att kolla motorstyrkan är att jämföra effekten i watt för olika stavmixrar. Det är dock inte ett så bra mått eftersom effekten mest säger något om energiförbrukningen och inte direkt om motorstyrkan. För att vara riktigt säker behöver du läsa produktinformation och se om tillverkare meddelar att modellen kan användas till att krossa is eller frusna grönsaker.

Användarvänlighet: sladdlös, vikt och rengöring

En annan viktig sak är att stavmixern är lätt att använda. Användarvänligheten brukar delas upp i stavmixerns vikt, hur lätt den är att rengöra och om det är en sladdlös modell eller inte.

Vikten för stavmixern

Det kanske låter lite banalt att tala om vikten, men eftersom stavmixern är en köksapparat som du måste hålla själv med handen är det viktigt att den inte upplevs som tung och otymplig. Släng ett öga på vikten och jämför sedan med hur ofta du troligtvis kommer att använda stavmixern. Använder du den ofta kan det vara värt att skaffa en modell som är lite lättare.

Rengöring – kan den diskas i diskmaskinen?

En stavmixer bör gärna vara delbar i två delar: överdelen som innehåller själva motorn och den avtagbara underdelen med kniven. Det gör det lättare att rengöra stavmixern utan att vattnet kommer i kontakt med någon elektrisk del. För extra bekvämlighet kan det vara värt att titta efter en modell har tillbehör kan diskas i diskmaskinen.

Sladd eller inte sladd – det är frågan

En sladdlös modell har den fördelen att du inte behöver stå i närheten av ett eluttag. Du slipper också att få sladden i vägen när du rör runt med mixern i skålen. Du måste däremot komma ihåg att ladda batteriet då och då, för det är ju inte så lite irriterande att stå med en livlös stavmixer i handen när soppan är klar att mixas.

Det är också lite olika mellan olika modell hur länge batteriet håller utan att laddas. Kolla därför upp batteritid i produktbeskrivningen om du vill ha en trådlös variant.

Hur ofta använder du en stavmixer?

Om du sällan använder en stavmixer är det kanske onödigt att köpa en dyr modell med massor av tillbehör. Vill du däremot använda stavmixern ofta och till många olika ändamål, som att vispa, röra, krossa och hacka, kan det löna att investera i en bra modell med flera smarta tillbehör.

Behöver du några tillbehör?

Många tillverkare erbjuder flera tillbehör till sina stavmixers. Vanliga tillbehör är bl.a. bägare, puréstav, visp, hackare och en mixerskål som kan kopplas på stavmixerns motordel. Återigen gäller det att du tar en funderare och bestämmer dig för vilka tillbehör som verkligen ger mening att ha för dig. Det är ju onödigt att lägga pengar på en fancy mixerskål ifall den bara står och samlar damm högst uppe i köksskåpet.

Stavmixer med tillbehör

Vi kan dock rekommendera en hackare och en visp, som gör att du kan använda stavmixern istället för att köpa en elvisp eller minihackare. En 3-i-1 lösning helt enkelt.

Hoppas du nu har lite mer koll på vad som passar just dig. Nu är det bara att gå på jakt efter bland modeller, märken och prisklasser. Trettis utbud av stavmixers hittar du här.

Favoriter

Stäng