Parmesanchips passar perfekt som mumsigt snacks till gästerna medan de väntar på att middagen ska bli klar. Du kan också lägga dem i salladen för lite extra krispighet och smak. Och det bästa är att det endast tar 15 minuter att göra dem!
Så enkelt att du inte behöver något recept
Glöm allt vad långa ingredienslistor heter; till chipsen ska du nämligen bara använda en enda ingrediens, nämligen parmesanost. Du kan också pröva med andra lagrade ostar som en cheddar eller smakrik gouda.
Om du väljer originalversionen med parmesan kan du faktiskt fuska lite genom att använda en påse färdigriven ost. Men bäst resultat får du såklart om du köper en god ost och river den själv.
Så gör du
- Täck en bakplåt med bakplåtspapper och fördela osten i små, runda klickar liksom på bilden. Ostklickarna får inte vara för höga för då blir chipsen inte spröda.
- Baka chipsen mitt i ugnen på 160 °C varmluft i ca 15 minuter.
- Låt svalna och servera sedan till hungriga gäster!
Tips! Om du vill kan du krydda chipsen med t.ex. timjan, basilika eller andra örtkryddor.
Pröva en nyttigare variant med grönkål
Parmesanost är otroligt god, men inte särskilt nyttigt att äta för stora mängder av. Så om du vill ha en nyttigare variant kan du istället pröva de här grönkålschipsen.
Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=fKyPsxECigc
Bon appétit!