Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 kundservice är stängd
 • Måndag 08:30-21:00
 • Tisdag08:30-21:00
 • Onsdag08:30-21:00
 • Torsdag08:30-21:00
 • FredagStängt
 • LördagStängt
 • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Dina Produkter

Låt robotarna tvätta golvet åt dig

Om du tänker dig en människoliknande robot i stil med Star Wars C-3PO när du hör ordet ”rengöringsrobot” så får du nog vänta ett tag till innan utvecklingen hinner ikapp. Men faktum är att det redan nu finns flera olika typer av rengöringsrobotar som står redo att ta över en del av de tråkiga vardagsgöromålen. Du har säkert redan hört talas om robotdammsugaren, men har du träffat dammsugarens praktiska kusin – golvrengöringsroboten?

Få rena golv utan att lyfta ett finger

Att tvätta golv är väl få människors favoritsyssla. När man väl har dammsugit alla golv känns det ofta tungt att behöva göra om alltihop – fast den här gången med en städmopp i handen. Speciellt under vinterhalvåret när vi drar in slask, snö och smuts med vinterskorna suckar många lite extra när de ideligen tvingas att ta fram skurhinken. Du känner säkert igen dig i problemet. Men nu kan du med ett enkelt knapptryck få renare golv än du säkert haft på länge. Låter det som en dröm? Nejdå, det är bara smart teknologi.

En golvrengöringsrobot arbetar typiskt sett i tre faser

 1. Blötläggning – roboten häller ut lite vatten på golvet för att blöta upp fläckar och annan fastgrodd smuts
 2. Borstning – roboten kör ett varv över det fuktade golvet och lösgör smutsen med hjälp av roterande borstar. Samtidigt suger den upp det smutsiga vattnet.
 3. Putsning – roboten kör en runda till för att samla upp eventuella rester av det smutsiga vattnet så att golvet efterlämnas rent och snyggt.

Golvrengöringsroboten har många gemensamma drag med robotdammsugaren. Den kan också programmeras så att den tvättar golvet på en bestämd tidpunkt, t.ex. när ingen är hemma. På så sätt riskerar du inte att någon sätter smutsiga fotspår på det nytvättade golvet förrän det har torkat ordentligt.

Med hjälp av flera sensorer läser den av sin omgivning och undviker därmed att köra in i möbler och andra ting. Om den nu skulle tappa bort sig och stöta emot ett stolsben har den en gummilist som skyddar möbeln och ser till att det inte blir några märken efter krocken.

Passar dina golv för en golvrengöringsrobot?

Före köpet bör du kontrollera att dina golv lämpar sig för besök av en golvrengöringsrobot. Obehandlade trägolv tåls kanske inte att tvättas av roboten. Även golv med stora springor och mellanrum (t.ex. i väldigt gamla golv) kan göra så att vattnet mest tränger ner mellan plankorna, vilket i viss mån ökar risken för vattenskador.

De största fördelarna med en rengöringsrobot

Kort och gott, det finns flera fördelar med att överlåta hushållsarbetet till robotarna. Bl.a. ger det:

 • Mindre arbete: Du trycker bara på en knapp och så glider roboten iväg på sitt städuppdrag. Du kan programmera roboten till att arbeta när du inte är hemma eller bara lägga upp benen och njuta av att någon annan arbetar för dig.
 • Bättre hygien: I och med att rengöringen sker kontinuerligt (och oförtröttligt) av den lilla roboten håller du bakterierna i ständig schackmatt.
 • Mer regelbunden städning utan svett på pannan: I och med att städningen blir enklare med ett knapptryck är det också mycket större chans att den regelbundet blir av. Det passar säkert dig som i vanliga fall gärna skjuter upp golvtvätten så länge som möjligt.

Du hittar vårt utbud av iRobots golvrengöringsrobotar här.

Fler högteknologiska hushållningslösningar

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng