CYBER MONDAY | Upp till 25% på allt till köket*

Se utbudet. *Gäller ej varor märkta med "Alltid prisvärd" eller returvaror. T.o.m. 1/12-21.

Logo
0771-31 30 31 öppet i dag kl. 8:30-21
  • Måndag 8:30-21
  • Tisdag8:30-21
  • Onsdag8:30-21
  • Torsdag8:30-21
  • Fredag8:30-16
  • LördagStängt
  • Söndag12-17
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix

Onödigt stor elräkning? Vi ger dig 5 goda råd till din torktumlare

Det är en riktigt härlig känsla att ta på torra kläder som fortfarande är lite varma - för att inte tala om att att gå och lägga sig i varma nytvättade sänglakan. Men torktumlaren är också en en av de större posterna på elräkningen så den ska användas effektivt. Här får du 5 goda råd till din torktumlare och som samtidigt kan spara lite på elräkningen.

Centrifugera kläderna ordentligt i tvättmaskinen 

När du centrifugerar kläderna i din tvättmaskin är det betydligt mindre vatten kvar i textilerna när du tar ut tvätten. Det betyder att torktumlaren ska använda mindre tid på att torka din tvätt. 

Sortera din tvätt

Olika material tål olika mycket värme. Därför är det en stor fördel att sortera din tvätt innan du slänger in det i torktumlaren. Vissa textilier bör överhuvudtaget inte torktumlas, t.ex. ull blir helt förstört av värmen. Är du osäker så kan du titta på tvättlappen i det klädesplagg du undrar över.

LÄS OCKSÅ: Hjälp, vad betyder tvättsymbolerna

Undvik överfull torktumlare

Ju mer kläder du stoppar i torktumlaren, ju längre tid tar det för dem att torka. Och om torktumlaren är proppfyld kan kläderna inte röra sig och separeras från varandra, vilket ytterligare förlänger torktiden. Följ därför tillverkarens anvisningar för din torktumlare, som du kan hitta i bruksanvisningen.

Använd torkbollar

Torkbollar hjälper till så att luften inne i tumlaren cirkulerar bättre vilket gör att torkningen effektiviseras och tar mindre tid. Torkbollar är speciellt utvecklade för just detta och du lägger bara in dem i tumlaren tillsammans med dina kläder. Medan tumlaren är i gång gör bollarna så kläderna separeras från varandra så den varma luften kommer in mellan kläderna och minskar torktiden.  

Kom ihåg att ta bort luddet

Din torktumlare skickar varm luft ut genom det filter som samlar upp allt ludd. Om filtret inte renasas blir det svårare för värmen att komma ut genom filtret. Det betyder att din torktumlare ska producera mycket mer varm luft för att torka dina kläder - och därmed mer energi. Så gör det till en rutin att tömma filtret efter varje torkning - det betalar sig! Vill du ha fler tips eller goda råd kan du läsa några av våra tidigare artiklar. 

Spartips

Heidi från Tretti

Heidi kan alltid ge dig goda råd om hur du får ut mest av dina hushållsprodukter. Hon hjälper dig lösa vardagsproblem på smarta sätt och dessutom är hon musikälskare med passion för kreativa projekt av olika slag.

Favoriter

Stäng