Recept på bananbröd med blåbär, cashewsmör och dadelsocker
I samarbete med @thenordickitchen kommer vi med detta smaskiga recept på bananbröd. Kolla in receptet nedan och baka ditt helt egna bananbröd som garanterat blir en hit där hemma. Mums!
Ingredienser
3 dl havremjöl
2 dl fullkornsdinkelmjöl
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk nejlikor
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk dadelsocker eller kokossocker
2 väldigt mogna bananer
1 1/2 dl havredryck
2 msk chiafrön
2 msk extra virgin olivolja + extra till formen
Till servering
dadelsocker eller kokossocker
cashewsmör
blåbär
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°C.
- Blanda alla torra ingredienser utom chiafrön i en bunke.
- Skala bananerna och lägg dem i en blender. Mixa till en slät kräm.
- Värm havremjölk och chiafrön i en kastrull. Ställ åt sidan i ca 5 minuter.
- Blanda ner chiablandningen, de mixade bananerna och olivoljan i bunken med de torra ingredienserna. Blanda samman.
- Smörj en brödform med olja eller veganskt margarin.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter, eller tills gyllenbrun.
- Låt svalna innan du skär upp tjocka skivor av brödet. Servera med cashewnötsmör (eller annat nötsmör), dadelsocker och blåbär.
Kolla in vårt stora urval av köksapparater här som underlättar det mesta i köket.