Recept på currygryta med linser
Våga testa ett veganskt alternativ till currygrytan som smakar minst lika gott som den klassiska. Passar perfekt som en vardagsrätt till hela familjen, stora som små. I samarbete med @thenordickitchen.
Ingredienser 2 portioner
3 dl okokta röda linser
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
250 ml havregrädde
2 tsk gul curry
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
Till servering
2 portioner ris
naanbröd (kan uteslutas)
grönsaker, gärna broccoli
Instruktioner
- Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen. Skölj och ställ åt sidan. Koka även riset enligt instruktionerna på förpackningen.
- Finhacka den gula löken och vitlöken. Hacka även paprikan.
- Hetta upp en vid kastrull eller stekpanna, häll i lite olja och stek lök, vitlök och paprika tills de mjuknat.
- Tillsätt linser, havregrädde och kryddor och låt puttra i 5-10 minuter på medelvärme.
- Servera currygrytan med ris, naanbröd och grönsaker.
Kolla in vårt stora urval av kastruller här