Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Matlagning

Recept på glutenfria kardemummapannkakor med bär (vegansk)

Recept på glutenfria kardemummapannkakor med bär

I samarbete med @thenordickitchen vill vi gärna tipsa om detta enkla men läckra veganska recept på glutenfria kardemummapannkakor som garanterat blir en succé där hemma.

Ingredienser 2 stora portioner eller 4 små

1 dl majsmjöl
1 dl rismjöl
1 dl havremjöl
1 1/2 tsp kardemumma
1 krm ekologiskt vaniljpulver
2 msk kokossocker
3 dl havredryck
2 dl växtbaserad yoghurt
1 tsk neutral olja

Neutral olja eller margarin för stekning

Till servering:
Björnbär
Blåbär
Lönnsirap


Instruktioner

  1. Blanda samman mjöl, kardemumma, vanilj och kokossocker i en bunke.
  2. Ta fram en ny bunke och blanda ner havredryck och yoghurt. Tillsätt även oljan och blanda samman.
  3. Tillsätt yoghurtblandningen till mjölmixen och blanda samman till en jämn smet.
  4. Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite olja eller margarin.
  5. Häll i ungefär 1/2 dl pannkakssmet per pannkaka och stek på medelvärme tills gyllenbruna. Du kan göra flera pannkakor på en gång.
  6. Vänd pannkakorna och stek på andra sidan tills gyllenbruna.
  7. Upprepa tills all smet är slut.
  8. Servera med bär och lönnsirap.

Kolla in vårt stora urval av stekpannor här


Glutenfria kardemummpannkakor med bär

Dessert
Middag
Recept

Favoriter

Stäng