Recept på glutenfria kardemummapannkakor med bär
I samarbete med @thenordickitchen vill vi gärna tipsa om detta enkla men läckra veganska recept på glutenfria kardemummapannkakor som garanterat blir en succé där hemma.
Ingredienser
2 stora portioner eller 4 små
1 dl majsmjöl
1 dl rismjöl
1 dl havremjöl
1 1/2 tsp kardemumma
1 krm ekologiskt vaniljpulver
2 msk kokossocker
3 dl havredryck
2 dl växtbaserad yoghurt
1 tsk neutral olja
Neutral olja eller margarin för stekning
Till servering:
Björnbär
Blåbär
Lönnsirap
Instruktioner
- Blanda samman mjöl, kardemumma, vanilj och kokossocker i en bunke.
- Ta fram en ny bunke och blanda ner havredryck och yoghurt. Tillsätt även oljan och blanda samman.
- Tillsätt yoghurtblandningen till mjölmixen och blanda samman till en jämn smet.
- Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite olja eller margarin.
- Häll i ungefär 1/2 dl pannkakssmet per pannkaka och stek på medelvärme tills gyllenbruna. Du kan göra flera pannkakor på en gång.
- Vänd pannkakorna och stek på andra sidan tills gyllenbruna.
- Upprepa tills all smet är slut.
- Servera med bär och lönnsirap.
Kolla in vårt stora urval av stekpannor här