Recept på gröna ärtbiffar med råris och jordnötssås
Läcker vegansk vardagsmat som passsar de allra flesta smaker. Receptet presenteras i samarbete med duktiga @thenordickitchen som även tagit de inspirerande bilderna.
Ingredienser
2 portioner
500 g gröna ärtor
Saft från en citron
1 dl majsmjöl
Salt och svartpeppar
1 tsk chiliflingor
Veganskt margarin eller neutral olja till stekning
Jordnötssås
3 msk smooth jordnötssmör
1 msk rapsolja
2-3 msk vatten
Till servering
Råris
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Lägg alla ingredienser till ärtbiffarna i en blender och mixa till en degliknande konsistens.
- Forma små bollar av smeten och platta ut till biffar.
- Hetta upp lite olja eller margarin i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i ca 5 minuter per sida.
- Gör jordnötssåsen genom att först blanda samman jordnötssmör och rapsolja till en slät smet. Tillsätt sedan lite vatten i taget och blanda till en homogen sås. Till en början ser det ut som att såsen skär sig, men fortsätt blanda så löser det sig. Tillsätt mer vatten och blanda på nytt.
- Servera ärtbiffarna med råriset och jordnötssåsen samt valfria grönsaker.
Kolla in vårt stora urval av köksapparater här som gör matlagningen ännu enklare och roligare.