Recept på Mac no Cheese (vegansk)
Är du på jakt efter nya enkla maträtter till middagsbordet så har @thenordickitchen nu tagit fram en superläcker pastarätt som är enkel att tillaga, men som också är helt vegansk.
Ingredienser 4 portioner
320 g pasta, t.ex. fusilli eller penne
2 1/2 dl naturella cashewnötter
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 dl vatten
2 msk citronjuice
1 vitlöksklyfta
3 msk näringsjäst
1/2 tsk paprikapulver
1/4 tsk salt
En nypa gurkmeja
En nypa svartpeppar
100 g grönkål
Instruktioner
- Blötlägg cashewnötterna i 4-6 timmar, eller över natten.
- Häll av vattnet från nötterna och lägg dem i en blender. Mixa till en jämn smet.
- Tillsätt växtgrädde, vatten, citronjuice, vitlök, näringsjäst och kryddor och mixa på nytt till en jämn och slät smet. Om smeten känns för tjock kan du tillsätta ytterligare ett par matskedar vatten.
- Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
- Koka grönkålen lätt.
- Häll av vattnet från pastan och häll tillbaka pastan i kastrullen.
- Sätt på plattan på låg värme och rör ner cashewsåsen. Rör om så att allt blandas. Låt småputtra på spisen i cirka 5 minuter.
- Blanda ner grönkålen och servera.