Recept på pastasallad med gröna sojabönor och balsamvinägrett
Vardagsmat som man enkelt kan äta flera dagar i rad och som smakar fantastiskt. Receptet innehåller också hemmagjord balsamvinägrett som dessutom kan användas till andra maträtter under veckan. I samarbete med @thenordickitchen.
Ingredienser
4 portioner
400 g fusilli
100 g svarta oliver
20 körsbärstomater
70 g bladspenat
250 g gröna sojabönor
1 röd eller gul paprika
Balsamvinägrett
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1/4 röd lök, finhackad
1/2 tsk salt
en nypa nymalen svartpeppar
Till servering
Tzatziki
Nybakat bröd
Instruktioner
- Börja med att förbereda balsamvinägretten. Blanda balsamvinäger, salt och peppar i en skål. Tillsätt olivoljan under omrörning och blanda slutligen i den finhackade rödlöken. Ställ åt sidan.
- Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. När pastan är klar, häll av vattnet och blanda samman pastan med dressingen. Låt svalna i rumstemperatur.
- Hacka paprikan i mindre bitar och dela oliver och körsbärstomater i halvor.
- Blanda samman paprika, tomater, oliver, sojabönor och bladspenat med pastan.
- Servera med tzatziki och bröd.
Kolla in vårt stora urval av hushållsprodukter här som gör matlagningen ännu roligare.