Recept på rödbetsburgare
Testa detta smarta veganska alternativ till burgaren och piffa samtidigt upp middagsbordet med lite härliga färger. Receptet presenteras i samarbete med @thenordickitchen.
Ingredienser
4-8 burgare
5 dl rivna rödbetor (4-6 rödbetor, beroende på storlek)
1/2 gul lök
1 1/2 dl kokta kikärtor
2 dl havregryn
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 dl färsk persilja, hackad
1 dl rismjöl
Salt och svartpeppar
Veganskt margarin eller neutral olja till stekning
Instruktioner
- Skala rödbetorna och riv dem grovt på ett rivjärn.
- Hacka den gula löken och lägg ner både rödbetor och lök i en matberedare.
- Blanda ner kikärtor, havregryn, vitlöksklyfta och persilja och mixa till en smet.
- Häll över i en bunke och tillsätt mjöl, salt och peppar. Blanda samman.
- Forma 4-8 burgare, beroende på hur stora du vill ha dem. Blöt händerna innan du formar burgare, då smeten är väldigt kladdig.
- Hetta upp margarin eller olja i en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i ca 5 minuter per sida.
- Servera med hamburgerbröd och valfria grönsaker och tillbehör.
Kolla in vårt stora urval av hushållsprodukter här.