Recept på Rostad brysselkål med granatäpple och solrosfrön
Testa detta smakrika recept med rostad brysselkål och granatäpple som passar perfekt till middagsbjudningen eller bara till att lyxa till det lite extra i vardagen. Receptet presenteras i samarbete med @thenordickitchen.
Ingredienser
1 kg brysselkål
1-2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Solrosfrön
Granatäppelkärnor
Instruktioner
- Värm ugnen till 200°C.
- Skär bort stammen på brysselkålen och avlägsna de yttersta bladen. Dela i halvor.
- Lägg kålen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och rör runt så att kålen och oljan blandas. Sprid ut kålen över plåten och krydda med salt och peppar.
- Rosta mitt i ugnen tills gyllene och mjuka, det tar ca 20-30 minuter.
- Häll upp kålen på ett fat och sprinkla över solrosfrön och granatäppelkärnor.
- Servera!
Kolla in vårt stora urval av ugnar här