Recept på växtbaserad spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese är en favorit i de flesta hem, men här som ett veganskt alternativ som som passar lagom till 4 portioner. Ett vardagsrecpept som med stor sannolikhet kommer bli nästa paradrätt i framtiden. I samarbete med@thenordickitchen.
Ingredienser 4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 jalapeno
1000 g krossade tomater
1/2 – 1 dl vatten
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1 msk oregano
1/2 tsk timjan
4 dl kokta röda linser
salt & svartpeppar efter tycke och smak
500 g spaghetti
Instruktioner
- Koka upp vatten för spaghettin och koka sedan spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala och finhacka gul lök och vitlök.
- Skär jalapenon i tunna skivor.
- Hetta upp en stekpanna och häll i lite olja. Stek löken och vitlöken tills de mjuknat.
- Sänk värmen och häll i de krossade tomaterna i stekpannan. Tillsätt även vatten, jalapeno, kryddor och örter.
- Låt tomatsåsen koka i ca 10 minuter.
- Blanda ner linserna och låt koka i ytterligare några minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera spaghettin med bolognesen och valfria grönsaker.
Kolla in vårt stora urval av kastruller här