Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix

Så får du bort dålig lukt i tvättmaskinen

Visste du att även tvättmaskinen behöver rengöras med jämna mellanrum? Faktum är att den fuktiga miljön i tvättstugan är en grogrund för bakterier och dålig lukt. I takt med att vi tvättar i allt lägre temperaturer för att spara på miljön och öka livslängden på kläderna, behöver vi tänka mer på att pyssla om och rengöra tvättmaskinen då och då. För hur fräsch känns egentligen tvätt som kommer ur en tvättmaskin som doftar unket? Här får du tips på hur du enkelt kan rengöra tvättmaskinen med ättika.

Rengör tvättmedelsfacket

Först och främst är det bra att rengöra tvättmedelsfacket ordentligt. Dra ur lådan och använd en gammal tandborste för att få bort gamla tvättmedelsrester och eventuellt mögel. Du kan blötlägga lådan i varmt vatten för att lösa upp svåra fläckar och sedan gäller det att skrubba. Låt det hela torka ordentligt innan du sätter tillbaka lådan.

Tvättmedelfack rester av tvättmedel rengöring tvättmedelsfack tvättmaskin

Det hemliga vapnet i skafferiet – ättika

Sedan är det dags för alla husmödrars hemliga knep – ättika! Ättika är bra både på att få bort kalkavlagringar och neutralisera dåliga lukter. Häll ca 3 dl ättika i tvättmedelsfacket (eller direkt i trumman) och kör igång ett riktigt varmt tvättprogram – gärna 90 grader om du kan.

När tvättprogrammet är färdigt är det bra att ställa upp luckan för att lufta ur och torka trumman ordentligt. Avsluta med att torka av gummilisten runt om luckan och ta bort ev. hårstrån eller annat som kan ha blivit kvar i trumman.

Den lätta varianten – tvättmaskin med trumrengöringsprogram

Nu för tiden finns det smarta tvättmaskiner med trumrengöringsprogram som fixar rengöringen på ett enkelt knapptryck.

Välja tvättprogram på tvättmaskinen program

Trumrengöringsprogrammet är speciellt utformat för att ta bort bakterier och dålig lukt, så du behöver inte ens använda något rengöringsmedel. Det är bara att knappa in rengöringsprogrammet med jämna mellanrum och låta tvättmaskinen göra resten.

Dosera rätt – bra för miljön, bra för tvättmaskinen

För att hålla tvättmaskinen fri från dålig lukt är det viktigt att dosera rätt mängd tvättmedel. Det är lätt hänt (och relativt vanligt) att överdosera tvättmedel, vilket tyvärr innebär en extra belastning på miljön. Dessutom kan överblivna rester av tvättmedlet sätta sig på kläderna och även ansamlas som en perfekt, fuktig grogrund för bakterier.

Kvinna fyller på flytande tvättmedel

Läs alltid noga på tvättmedelspaket hur du ska dosera – eller investera i en självdoserande tvättmaskin och slipp huvudbryet.

Rengöring

Favoriter

Stäng