Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 08:30-21:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • FredagStängt
  • LördagStängt
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix

Så överlever dina trädgårdsmöbler vintern

Det svenska vädret inbjuder inte direkt till att sitta ute året om. När hösten anmäler sig är det dags att tänka på vad du ska göra med dina trädgårdsmöbler. Här får du några konkreta tips som är bra att ha i bakhuvudet när det kommer till förvaring av utemöbler och dynor.

Material som kan bli stående utomhus

Vissa material klarar fint att stå utomhus hela året runt. Om dina utemöbler är i plast eller aluminium behöver du inte oroa dig – de kan gott bli stående. Kontrollera bara att alla skruvar också är gjorda av aluminium. Om inte är det bättre att ta in möblerna, annars riskerar du att skruvarna rostar över vintern.

Material som bör tas inomhus

Trädgårdsmöbler gjorda i ett hårt eller tropiskt trädslag samt möbler behandlade med olja, lack eller målarfärg bör alla få komma under tak till vintern. Om dina möbler är gjorda av tryckimpregnerat trä kan du överväga att ha dem kvar ute, men de håller längre om du låter dem komma in och värma sig.

utemöbler under vintern

Vinterförvaring av dynor till utemöbler

Innan du stoppar undan dynorna för vintern bör du värdera om de är i behov av en tvätt. Om det är spilld mat eller vätska på dynorna är det extra viktigt att få dem rengjorda, annars kan du börja vårsäsongen med att säga välkommen till stora mögelfläckar på dynorna.

Torka dynorna ordentligt efter tvätt

Om du ska tvätta flera dynor åt gången är det viktigt att försöka placera dem så att trumman är i balans. Annars kan tvättmaskinen bli överbelastad. Se också till att dynorna är ordentligt torra efter tvätt. På så sätt slipper du att de luktar unket när du tar fram dem igen på vårkanten.

Förvara dem torrt

Du kan gärna ge dynorna en omgång med textilimpregnering. Låt alltid impregneringen torka ordentligt. Se också till att stället där dynorna förvaras är ordentligt torrt (dvs. helst inget fuktigt garage eller källarrum). För att ytterligare hålla dem torra kan du stoppa dem i en tätslutande plastsäck.

Utedynorna är något av ett favoritställe för möss som ska bygga bo, så sörj för att förvara dem så oåtkomligt för möss som möjligt.

Fler tips och tricks

Underhåll

Favoriter

Stäng