Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Dina Produkter

Så slipper du undan städningen – ugnar som rengör sig själva!

Tycker du också att det är tråkigt att göra rent ugnen? Det är ett oundvikligt faktum att de flesta ugnar efter en längre tids användning är i akut behov av rengöring. Den goda nyheten är att du numera kan slippa undan städningen – låt ugnen rengöra sig själv med modern teknologi.

Självrengörande ugnar

Det finns tre huvudsakliga typer av rengöringsprogram för ugnar:

  • AquaClean
  • Katalys
  • Pyrolys

AquaClean

AquaClean är precis som namnet antyder ett rengöringsprogram med vatten, eller rättare sagt ånga. Med AquaClean fyller du en långpanna med ca 0,5 liter vatten och ställer in på 50 ℃ i cirka 30 minuter. Ångan från vattnet löser upp smuts och fett. Efteråt kan du enkelt torka av insidan av ugnen med en fuktad trasa.

AquaClean underlättar drastiskt rengöringen, men det ska nämnas att du kan behöva storstäda ugnen med något starkare rengöringsmedel någon gång i mellan.

Katalys

Insidan av en katalysugn är täckt med en särskild emalj som fångar upp smuts och fett. Hur mycket av insidan som är täckt av katalysemaljen varierar från modell till modell. Vissa ugnar har enbart bakre väggen täckt medan andra även har beklädda sidor.

En fördel med katalytisk rengöring är att ugnen rengör sig själv medan du använder den som vanligt. Dock måste tempreturen vara tillräckligt hög, minimum 200 ℃, och ugnen köras i minst en timme för att rengöringen ska fungera ordentligt.

Som avslutning torkar du bara ur ugnen med en fuktig trasa. Liksom AquaClean underlättar katalys rengöringen, men någon gång då och då kan du behöva göra ordentligt rent med rengöringsmedel.

Pyrolys

Pyrolys bränner enkelt smuts och fett till aska – bokstavligt talat. Det är ett särskilt program som värmer ugnen till hela 400-500 ℃. De flesta ugnar låser luckan när pyrolysprogrammet är igång, men även själva luckan kan bli ordentligt varm. Passa därför ordentligt på små barnfingrar och nyfikna djurnosar.

Ett pyrolysprogram tar ca 2-3 timmar och för säkerhets skull du bör vara hemma under hela den tiden. Det kan dock vara en god idé att sitta i ett annat rum under tiden eftersom pyrolysen kan göra att ugnen luktar ganska bränt.

Har du inte en självrengörande ugn?

Det går såklart att göra rent ugnen utan hjälp av teknologi. Kolla in våra bästa tips på hur du smidigt och enkelt får ugnen ren utan att gno knogarna blodiga.

Om du möjligtvis är på jakt efter ny ugn med självrengöring så hittar du vårt utbud av ugnar här.

Fler heta ugnstips

Rengöring

Favoriter

Stäng