Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 08:30-21:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix

Så torktumlar du dunjackan – och fler torktumlartips!

Vanligtvis behöver dunjackor bara luftas för att bli fräscha igen, men om du står med en dunjacka som verkligen är smutsig så kan du utan bekymmer tvätta den i tvättmaskinen. Men efter en tvätt lägger sig dunet i klumpar, så hur gör man för att få dunjackan torr och fluffig igen? Vi reder ut hur du enkelt torkar din dunjacka på rätt sätt.

Torktumla dunjackan på rätt sätt

Innan du slänger in dunjackan i tvättmaskinen är det bra att läsa igenom tvättråden ordentligt och ställa in rätt tvättprogram på maskinen. Använd om möjligt särskilt anpassad tvättmedel eller ta lite mindre av det vanliga tvättmedlet. Programmera gärna in en extra sköljomgång för att få bort allt tvättmedel och använd absolut inte sköljmedel eftersom det kan skada dunet. När tvättprogrammet sedan har gått klart är det entrédags för torktumlaren.

Dunjakke

  • Vänd jackan ut och in och dra igen alla dragkedjor.
  • Lägg in jackan i torktumlaren och släng i 2-3 tennisbollar. De fungerar som en slags hårdhänt massage som fördelar dunet jämnt i jackan, så att den isolerar bra.
  • Låt torktumlaren köra tills jackan är helt torr. Det kan ofta ta ett par timmar så ingen stress.

Tør med bold

Voilà! När torkprogrammet har kört klart är det bara att ta ut jackan och kontrollera att den är helt torr och dunet har fördelat sig jämnt.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=r-7riuTQ_v8

Aluminiumboll minskar statisk elektricitet

Har du en del kläder i syntetiskt material som blir ordentligt statiska i torktumlaren? Pröva att knöla ihop en boll av aluminiumfolie och släng med i torktumlaren. Aluminiumbollen fångar upp den statiska elektriciteten så att du slipper stötar.

Torktumla inte träningsskor

Såhär i vintertider är det ofta svårt att hålla löparskorna rena på geggiga och regniga vägar. Men en hel del skor klarar faktisk en tur i tvättmaskinen. Läs bara tvättråden först för att vara säker på vad tillverkarna av just dina skor rekommenderar.

Däremot ska du hålla ifrån frestningen att slänga in dojorna i torktumlaren. Den höga värmen kan göra att gummit i skorna krymper och smular sig. Dessutom kan limmet som håller ihop skorna försvagas och stötdämpningen försämras. Så tvättmaskin, torktumlare nej.

Sko til tørre

Mindre torkkapacitet hos en kombinerad tvätt/torkmaskin

Visste du att en kombinerad tvätt- och torkmaskin har en torkkapacitet som är hälften så stor som tvättkapaciteten? Ifall maskinen har en tvättkapacitet på 8 kg så är alltså torkkapaciteten max 4 kg. Det brukar räcka till t.ex. underkläder och strumpor, men handdukar, lakan och t-shirts får hängtorkas eller köras i en andra omgång. Läs mer om hur du bäst torkar kläder i en kombinerad tvätt- och torkmaskin.

Favoriter

Stäng