Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Tips & Trix

Så undviker du tvättmedelsrester på kläderna - vi ger dig 5 snabba tips

Vita ränder, fläckar på kläderna och dålig lukt i maskinen... Det är sådär kul på nytvättade kläder. Men doseringen av tvättmedel har betydelse och det är inte bara kläderna som behöver tvättas... Följ med och läs om hur du undgår tvättmedelsrester och vita fläckar på nytvättade kläder.

1. Använd rätt mängd tvättmedel

Om du använder för mycket tvättmedel i tvättmaskinen ökar risken för att du får kläder med vita fläckar och sträck efter avslutad tvätt. Resterande tvättmedel kan fastna och gömma sig i maskinen som på sikt kan ge en dålig lukt och skapa en dålig atmosfär. 

LÄS OCKSÅ: Varför är det så viktigt att dosera tvättmedel riktigt - och hur gör man?

2. Fyll inte maskinen allt för mycket

Fyller du din tvättmaskin med kläder tills dess att den är proppfull? Det är viktigt att ge maskinen lite luft att arbeta med kläderna. Om du lägger i mer kläder än anvisat, riskerar du att kläderna inte blir ordentligt sköljda och tvättmedlet lägger sig i sömmarna eller i vecken på kläderna.

2. Fyll inte maskinen allt för mycket

3. Använd flytande tvättmedel

När du tvättar kläder står valet oftast mellan flytande tvättmedel eller tvättpulver. Fördelen med flytande tvättmedel är att det redan är upplöst. Om tvättpulvret klumpar sig och sätter sig i kläderna kan det vara ett tecken på att kvaliteten inte är den bästa, att du använder för mycket tvättmedel eller att du fyller maskinen med för mycket kläder. En snabb och enkel lösning är att använda flytande tvättmedel och fylla maskinen enligt anvisningarna. 

4. Välj ett program med extra skölj

Vil du være helt sikker på, at tøjet er skyllet godt igennem og helt fri for sæbe, kan du vælge at bruge et program med ekstra skyl. Det burde dog ikke være nødvendigt til hverdag, hvis du vasker med den rigtige mængde vaskemiddel og ikke overfylder maskinen. 

5. Rengör tvättmedelsfacket

Tvättmedelsresterna finner du inte bara i själva trumman, de fastnar också i tvättmedelsfacket och får de sitta tillräckligt länge börjar de att lukta. Så gör dig själv en tjänst och rengör facken regelbundet. Hos de flesta tvättmaskiner kan du ta ut kasetten med tvätt- och sköljmedelsfacket och enkelt och smidigt köra kasetten i diskmaskinen. 

Fler tips till din tvättmaskin 

Hjälp och svar

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng