Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 08:30-21:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Dina Produkter

Så väljer du rätt munstycke till hårfönen för din hårtyp

Nuförtiden får man ofta en mängd olika tillbehör när man köper en ny hårfön. Det är inte bara för syns skull – beroende på din hårtyp kan valet av munstycke vara avgörande för om du får en bra eller dålig hårdag.

Kom ihåg att skydda håret för värmen

Ett steg som många hoppar över är att förbereda håret ordentligt med en värmeskyddande spray eller mousse. Men utan värmeskydd sliter du onödigt mycket på håret, vilket förstör hårkvaliteten på längre sikt. En värmeskyddande produkt fungerar på sätt att den lägger en tunn hinna över hårstrået. När du sedan fönar håret bör du också tänka på att hålla fönen på minst 20 cm avstånd för att ytterligare skydda håret.

Tjockt och fylligt hår

Om du har tjockt hår och vill ha en mer slätkammad och blank frisyr ska du använda det fyrkantiga munstycket som kallas koncentrator. Den följer nästan alltid med i paketet när du köper en hårfön. Som namnet antyder koncentrerar munstycket luften och gör hårfönen till ett optimalt verktyg för att platta håret utan att behöva använda en plattång. Dessutom torkar håret mycket snabbare.

Tunt och fint hår

Om du har tunt hår bör du hellre använda ett så kallat volymmunstycke som sprider luftströmmen och ger ökad volym till ditt hår. Om ett sådant inte följer med när du köper hårfönen kan du också använda hårfönen utan munstycke. Det finns också flera olika produkter som hjälper håret att bli fylligare och få mer volym i samband med föning. Fråga din frisör för att hitta den produkt som passar just din hårtyp.

Lockigt hår

Diffusern, det runda munstycket med piggar i, är till för dig med lockigt hår. Diffusern lyfter håret och torkar det utan att det blir frissigt. Bäst resultat får du om du fönar håret med huvudet neråt och en lägre hastighet än normalt. Då torkar lockarna utan att förstöras.

Långt hår

Om du har långt hår kan du använda diffusern till att skapa fall eller lockar i håret. Resultatet varier något beroende på hur mycket naturligt fall eller anlag för lockar du har i håret. Var dock beredd på att det tar längre tid att torka håret när diffusermunstycket är på. Om du istället vill ha slätt hår ska du använda koncentratorn.

Kort hår

Om du har kort hår kan du använda diffusern till att skapa volym i håret. Om du vill ha en mer busig frisyr kan du använda hårfönen utan munstycke samtidigt som du reder ut håret med fingrarna. Det ger en busigare, lite rufsig frisyr. Som kronan på verket kan du avsluta med lite saltvattenspray.

Tips! När du fönar håret är det värmen som ”öppnar” hårstråna och gör dem möjliga att forma. Vid kall luft sluter sig hårstråna igen. Du kan därför fixera frisyren genom att blåsa lite kalluft med fönen under de tre sista minuterna.

Du hittar ett stort utbud av hårfönar i Tretti-butiken. Där kan du även köpa andra hårvårdsprodukter, så varför inte passa på att spana in en locktång eller plattång när du ändå är inne på sidan?

LÄS OCKSÅ: Vilken typ av hårborttagningsmetod passar dig?

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng