Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Dina Produkter

Side by side kyl och frys: vi slår hål på myterna

Det finns många myter kring stora side-by-side kyl/frysar. De är dyra att köpa, de dyra elkostnader ruinerar en... ja, de är helt enkelt alldeles för dyra. Men alla myter stämmer faktiskt inte. Häng med när vi slår hål på några seglivade myter och visar fördelarna som finns med en side-by-side kyl och frys.

Annonssamarbete med LG

Side-by-side kyl och frys innebär skyhöga elkostnader… eller?

En vanlig uppfattning är att side-by-side skåp saltar elräkningen rejält, men nu för tiden finns det många modeller som är riktigt energisnåla med energimärkning A+, A++ eller till och med A+++.

Ett side-by-side skåp drar fortfarande lite mer ström än en vanlig kombinerad kylfrys, men skillnaden är inte enorm. Dessutom är side-by-side skåpet större och ger mycket mer kyl- och frysutrymme, så det är naturligt att det drar något mer ström. Men det är ingen strömslukande jätte som många tror.

Flera olika prisklasser

Många tror att alla side-by-side kylfrysar är så dyra att man måste leva på vatten och bröd efteråt. Sanningen är att side-by-side kylfrysar, precis som vanliga kyl- och frysskåp, finns i flera olika prisklasser. Både i lyxiga varianter med massa smarta funktioner och prisvärda budgetalternativ som erbjuder gott om kyl- och frysutrymme utan att kosta en förmögenhet.

Genom att planera inköpen och storhandla kan du minska matutgifterna – och då kan ett side-by-side skåp vara perfekt för att ge plats nog att förvara alla matvaror.

Vy innuti side by side kylskåp - man tar ut mat

Side-by-side kylfrysar går bara in i gigantiska kök…. eller?

Alla side-by-side skåp är inte enorma – de minsta storlekarna med så kallade French Door är omkring 75 cm breda. Poängen med side-by-side är dock att ge mer kyl- och frysutrymme, vilket av naturliga skäl ger ett något större skåp.

De flesta side-by-side skåp har en bred på 91 cm, dvs. endast 31 cm bredare än standardbredden för vanliga kylskåp. De extra centimetrarna ger däremot otroligt mycket mer utrymme. Ofta har side-by-side kylfrysar runt 400 liter kylutrymme och ca 200 liter frysutrymme, vilket passar hushåll på 4 eller fler personer.

Smarta funktioner

Många modeller har också flera bra funktioner.

Funktioner De flesta side-by-side skåp
Vatten- och isdispensor
Automatisk avfrostning
Energisnål LED-belysning
Digital temperaturinställning
Låg ljudnivå
(40–45 dB, en vanlig samtalston ligger på ca 60 dB)

En riktigt smart funktion med LG:s nya side-by-side modell är Instaview. Den har en glaspanel som lyser upp om du knackar snabbt två gånger på den. På så sätt kan du se vad du har i kylskåpet – utan att öppna dörren!

Varför är Instaview så bra?

Poängen är att minska förlusten av kall luft. Ju mindre du öppnar dörren, desto mindre temperatursvängningar uppstår i kylen. Och ju stabilare temperatur, desto bättre håller sig matvarorna.

Mjölken håller sig längre

Ett bra exempel är mjölkkartongen. Många ställer gärna mjölken lättåtkomligt i kylskåpsdörren. Tyvärr är det också där som risken för instabil temperatur är som störst. Varje gång du öppnar dörren försvinner lite kalluft. Alla matvarorna som står i dörren drabbas först – därför blir mjölken ofta snabbare sur av att stå i dörren.

Du hittar såklart LG side-by-side kyl och frys med Instaview i Tretti-butiken.

Vanligare än många tror

Visste du att side-by-side skåp faktiskt är vanligare än många tror? Idag är nästan ett av tio kyl- och frysskåp som vi säljer ett side-by-side skåp. Fler och fler verkar uppskatta möjligheten att få mycket plats till att storhandla och förvara maten på ett sätt så att den håller sig fräschare länge. I Tretti-butiken kan du se vårt utbud av side-by-side kylfrysar.

Fler iskalla kylskåpstips

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng