Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 08:30-21:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Trender & Design

Ta en titt in bakom stängda dörrar med framtidens smarta kylskåp

Ett kylskåp med inbyggd kamera – låter det som science fiction? Nej, det är verklighet i allra högsta grad. De första smarta kylskåpen med kamera finns nämligen redan ute på marknaden. Men vad är det bra för? Vi undersöker vilka möjligheter som gömmer sig bakom de stängda kylskåpsdörrarna.

Du behöver inte skriva inköpslistor längre

Har du någonsin stått i mataffären med en vara i handen och frågat dig själv om du redan har den hemma eller inte? För mig händer det tätt att jag köper dubbelt av något som jag redan har hemma, bara för att jag inte kan komma ihåg vad som redan finns i kylen. Man vill ju inte slänga mat bara för att man inte hinner äta upp den, men samtidigt vill man ju inte riskera att stå utan en viktig ingrediens till kvällsmaten.

Flera stora tillverkare som Bosch, Siemens och Samsung har nu börjat att tillverka kylskåp utrustade med kameror som tar en bild av innehållet i kylen varje gång dörren stängs. Genom en app kan du sedan titta in i kylskåpet från din mobiltelefon. Perfekt när du väl står där i mataffären och tvekar inför att köpa en viss vara eller inte.

Få inspiration med receptförslag baserad på vad du har hemma

De smarta kylskåpen kan inte bara ge dig information för att handla mat, de kan också hjälpa dig att planera och få använt de matvaror som du faktiskt handlar – så att matspillet minimeras.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=NpKzSrqLkEY

Med hjälp av en app kan kylskåpet söka efter recept som innehåller de ingredienser som du redan har hemma. Du blir serverad med några passande förslag, samt en lista på de ingredienser som eventuellt saknas. En värdefull hjälp när inspirationen tryter, vilket är lätt hänt i en stressad vardag.

Andra smarta funktioner

Samsung presenterade nyligen Family Hub, ett smart kylskåp med en stor touchskärm, högtalare för musik och såklart kameror på insidan. Kamerorna hjälper dig att hålla koll på innehållet, medan du kan titta på matlagningsprogram eller lyssna på musik i högtalarna. På skärmen kan du också koppla alla familjemedlemmars elektroniska kalender, skapa inköpslistor, osv.

Foto av insidan av kylskåp på mobilen smart kylskåp

Fler och fler tillverkare hakar nu på trenden och i framtiden får vi nog se ännu fler smarta funktioner för våra vanliga vitvaror. För tillfället hittar du Trettis utbud av smarta kylskåp här.

Fler smarta tips

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng