BLACK WEEKEND | Upp till 40% på allt från Electrolux*

Se utbudet. *Gäller ej varor märkta med "Alltid prisvärd" eller returvaror. T.o.m. 1/12-21.

Logo
0771-31 30 31 öppet i dag kl. 12-17
  • Måndag 8:30-21
  • Tisdag8:30-21
  • Onsdag8:30-22
  • Torsdag8:30-00
  • Fredag8-00
  • Lördag12-17
  • Söndag12-17
Stäng
Kontakta oss
på chatt här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Dina Produkter

Vad är egentligen skillnaden på tvättmaskiner med kolfri vs. traditionell motor

Är du igång med att kika på en ny tvättmaskin? Kanske har du då undrat vad skillnaden är mellan en kolborstfri (ofta kallad kolfri motor) och en traditionell motor. Du är inte ensam. Med vår guide blir det enkelt att välja rätt typ av tvättmaskin. Resultatet blir nämligen lite olika beroende på vilken typ du bestämmer dig för.

Traditionell motor

En vanlig motor innehåller flera komponenter, däribland två kolborstar. Dessa slits över tid så du kan komma att behöva byta ut dem. Däremot är en vanlig motor med kol billigare än en kolfri tvättmaskin. Blog1

Kolborstfri motor

Den här typen av motor är – precis som namnet antyder – en motor utan kolborst. Därmed får du en reservdel mindre att tänka på. Färre komponenter betyder inte bara mindre risk att behöva byta dem, det innebär också att tvättmaskinen står stadigare. En tvättmaskin med kolfri motor brukar också vara tystare och leva längre än en tvättmaskin med vanlig motor. Flera modeller av kolfria tvättmaskiner har en motorgaranti på upp till 10 år. Till listan av fördelar kan man också lägga till miljövänlighet. Kolfria tvättmaskiner är nämligen mer energieffektiva.

LÄS OCKSÅ: Varför tvättar tvättmaskinen långsammare än den lovar?

Vad ska man då välja?

Det trista svaret är ”det beror på”. En tvättmaskin utan kol brukar betala sig i längden eftersom de är mer energisnåla och håller längre. En tvättmaskin med en vanlig motor kan emellertid vara det rätta valet ifall man inte tvättar särskilt ofta. Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att känna dig mer säker i ditt val av tvättmaskin.

Du hittar vårt utbud av tvättmaskiner med kolfri motor och tvättmaskiner med traditionell motor här. Dessutom har vi samlat några riktigt bra bäst i test tvättmaskiner på en helt egen sida för att du enklare ska kunna identifiera testvinnarna.

Fler lästips om tvättmaskiner

Heidi från Tretti

Heidi kan alltid ge dig goda råd om hur du får ut mest av dina hushållsprodukter. Hon hjälper dig lösa vardagsproblem på smarta sätt och dessutom är hon musikälskare med passion för kreativa projekt av olika slag.

Favoriter

Stäng