Vi upplever just nu problem med vår leveranstjänst. Beställningar kan anlända senare än väntat.

Ett fel hos transportören har orsakat leveransförseningar för vissa beställningar. Stort tack för ditt tålamod och förståelse! Vi hoppas snart kunna leverera som vanligt. Frågor? Maila [email protected].

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-19:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Dina Produkter

Vad är HomeConnect och hur använder man det?

Har du kanske redan hört talas om smarta, uppkopplade vitvaror med Home Connect? Smarta vitvaror spås bli nästa stora trend för svenska hushåll, men hur funkar det egentligen? Och hur kan det förenkla din vardag? Vi går till botten med dessa frågor – häng med!

Vad är Home Connect?

Home Connect är en programvara som låter dig koppla ihop din vitvara med en smartphone eller surfplatta. Du laddar ner Home Connect-appen helt gratis och följer instruktionerna för att koppla ihop den en vitvara utrustad med Home Connect-funktion.

Home Connect använder trådlöst internet (WLAN) för att fungera. Din telefon måste därmed ha tillgång till mobildata och dina vitvaror måste alltså stå placerade så att ditt WiFi kan nå dem för att apparaterna ska kunna kommunicera med varandra.

Vad kan man göra med Home Connect?

Med Home Connect kan du fjärrstyra dina vitvaror, t.ex. starta tvättmaskinen så är den klar att plockas ur lagom till när du kommer hem från jobbet. Du kan också se om diskmaskinen snart har slut på sköljmedel så att du kan passa på att köpa det när du ändå står i mataffären. Eller varför inte förvärma ugnen så att den färdigköpta fryspizzan snabbt kan gräddas till hungriga familjemedlemmar?

Embedded content: https://www.facebook.com/BoschSverige/videos/1717511314934520/

Förutom fjärrstyrningen kan du också få tips och hjälp. Vad sägs t.ex. om att få förslag på recept från kylskåpet baserat på vad du har hemma eller möjligheten att beställa teknisk support ifall en apparat visar en felkod.

Flexibilitet i vardagspusslet

Tanken med Home Connect är att du lättare ska kunna planera din vardag. Vissa saker, som fjärrstyrning av diskmaskinen och tvättmaskinen kräver fortfarande att du fysiskt lägger i tvätt och disk själv (med mindre du har uppfunnit en egen C3PO hushållsrobot), men fjärrstyrningen gör att du inte är låst av maskinens tidsåtgång i din tidsplanering. Du kan t.ex. ladda tvättmaskinen sent på kvällen när barnen gått och lagt sig – och sedan vänta med att starta maskinen till dess att du vet att du kommer vara hemma och kunna ta ut tvätten igen.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=NpKzSrqLkEY

Vilka vitvaror fungerar med Home Connect?

Home Connects programvara är för tillfället integrerbar med vitvaror från Bosch och Siemens. I deras utbud hittar du allt från kylskåp med kameror till tvättmaskiner och kaffemaskiner med uppkopplingsmöjligheter.

Kolla tex in vårt stora urval av diskmaskiner från Siemens med Home Connect här

Andra tillverkare erbjuder liknande möjligheter som Home Connect

I framtiden kommer fler och fler tillverkare att erbjuda vitvaror med uppkopplingsmöjligheter. Både Samsung, LG och Miele har deras egna system med tillhörande appar. I framtiden kommer ännu fler tillverkare att erbjuda smarta vitvaror, vilket gör att utbudet (och prisnivåerna) kommer att breddas framöver. Dessutom har de flesta robotdammsugare något som liknar Home Connect som gör att du kan styra den även när du inte är hemma.

Se Trettis utbud av smarta vitvaror

Om du är på jakt efter en ny vitvara med uppkopplingsmöjligheter kan du kolla in Trettis utbud av smarta vitvaror med modeller från flera tillverkare. Där hittar du bl.a. smarta diskmaskiner, smarta tvättmaskiner, smarta kylfrysar och smarta ugnar.

Andra smarta tips

Hjälp och svar

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng