Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Dina Produkter

Välj en tvättmaskin i rätt storlek

Är du på jakt efter en ny tvättmaskin? Då är det ett par saker du behöver ta ställning till. Det viktigaste du ska tänka på är kapaciteten - hur stora tvättar ska din maskin kunna tvätta? Det är avgörande för hur nöjd du kommer bli med din nya tvättmaskin. Läs med och hitta den storlek som är rätt för dig och ditt hushåll.

3,5-4 kg: För hushåll med en eller två personer

De minsta och mest kompakta tvättmaskinerna passar perfekt in i en liten lägenhet där 1-2 personer bor. Maskinen tar knappt någon plats och blir därmed enkel att kila in i ett litet badrum. Några av dessa små tvättmaskiner kan till och med hängas upp på väggen – en lite annorlunda inredningsdetalj i badrummet!

6-7 kg: För en liten familj på två eller tre personer

Mindre familjer och hushåll på 2-3 personer klarar sig i regel bra med en tvättmaskin som har 6 eller 7 kg kilos kapacitet. En sådan tvättmaskin klarar enkelt av vardagstvätten även om att man har en minsting i familjen och det ibland känns som att smutstvätten aldrig ska ta slut.

8-9 kg: För genomsnittshushållet!

I ett hushåll med 2 vuxna och 2-3 barn fylls tvättkorgen upp ganska snabbt. Men bara lugn – lika snabbt som tvättkorgen fylls upp, lika snabbt kan du tvätta den tom igen. En tvättmaskin på 8-9 kg gör definitivt susen!

10-12 kg: När det tvättas riktigt mycket!

Är ditt hushåll större en 5 personer kan en stor tvättmaskin göra ditt liv betydligt lättare. Det finns tvättmaskiner som rymmer upp till hela 12 kg tvätt – perfekt till dig om har en flock aktiva ungar eller till hushållet där någon aspirerar till att bli tvättansvarig för barnens fotbollslag eller gymnastikföreningen.

Har familjen särskilda behov..

Våra anvisningar riktar sig till hushåll som har en genomsnittlig förbrukning av kläder. Om du däremot tvättar oftare och mer än normalt - till exempel om samtliga familjemedlemmarna tränar mycket, eller för att ditt jobb kräver det, ska du naturligtvis tänka på det när du väljer tvättmaskin. 

Hos Tretti hittar du ett stort utbud av tvättmaskiner och du kan filtrera din sökning så att du hittar en tvättmaskin som passar dina behov. Dessutom har vi samlat våra bäst i test tvättmaskiner på en särskild sida så att de ska vara lätta att identifiera.

Hjälp och svar
Värt att veta

Casper från Tretti

Casper hjälper dig att förstå dina vitvaror lite bättre. Han dyker gärna ned i bruksanvisningarna och förklarar vad de tekniska termerna betyder. Dessutom är han en kaffenerd som verkligen uppskattar en välsmakande kopp kaffe.

Favoriter

Stäng