Vi upplever just nu problem med vår leveranstjänst. Beställningar kan anlända senare än väntat.

Ett fel hos transportören har orsakat leveransförseningar för vissa beställningar. Stort tack för ditt tålamod och förståelse! Vi hoppas snart kunna leverera som vanligt. Frågor? Maila [email protected].

Logo
0771-31 30 31 öppet idag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-19:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Shop
Köpguider

Videoguide: Så väljer du rätt köksfläkt

Just valet av köksfläkt är en av de saker som de flesta känner sig mest osäkra kring när de ska köpa nya vitvaror. Förutom en djungel av tekniska specifikationer måste du dessutom har lite koll på några av lagar och reglar som omgärdar köksfläktens ventilationsförmåga. För att underlätta ditt val och se till att du får den köksfläkt som passar dig allra bäst har vi på Tretti tagit fram en videoguide som hjälper dig i beslutsprocessen.

5 saker att tänka på när du köper en ny köksfläkt

Att välja köksfläkt kan kännas svårt och krångligt. Framförallt gäller det att du sätter dig in i en del tekniska specifikationer men samtidigt är det inte heller alla fläktar som kan installeras i alla typer av kök. Ett exempel är t.ex. om du bor i lägenhet och är tvungen att köpa en spiskåpa som ska kopplas på husets centralventilation. I vår videoguide går vi igenom 5 viktiga saker att ha koll på innan du köper din köksfläkt.

1. Typ av köksfläkt

I den första videon går vi igenom de typer av köksfläktar som finns på marknaden och vilka fördelar och nackdelar som varje modell har i form av funktion och design.

2. Luftrening

I den andra videon beskriver vi skillnaden mellan de två sätten att ventilera och rena luften i ditt kök, dvs. vad köksfläkten ska göra med luften efter att den har sugits in. Du kan välja mellan antingen en recirkulationsfläkt eller en utsugsfläkt. Utsugsfläkten leder ut luften i det fria genom en frånluftskanal medan en recirkulationsfläkt suger i luften, renar den och släpper tillbaka den i köket igen.

3. Motorns placering

I den tredje videon går vi igenom motorns möjliga placeringar. Beroende på vilken typ av fläkt du har valt kan du bestämma om du vill ha en motor som är integrerad i själva fläkten eller om den ska placeras externt på t.ex. vinden. En extern motor ger en lägre ljudnivå men samtidigt är installationen mer omfattande och du måste också ha en frånluftskanal som motorn kan kopplas till.

4. Sugeffekt

I den fjärde videon går vi igenom hur du räknar ut vilken sugeffekt som passar i ditt kök. Sugeffekt är viktigt eftersom en för låg effekt inte renar luften tillräckligt när du lagar mat medan en hög effekt ofta leder till en irriterande hög ljudnivå och drar onödigt mycket ström. Den rekommenderade sugeffekten beräknas utifrån flera faktorer bl.a. rumsyta, vilken typ av köksfläkt du har valt och hur rörledningen ser ut i ditt hem.

5. Bredd och ljudnivå

I den sista filmen går vi igenom de saker som ofta har mest inverkan på den dagliga användningen av köksfläkten, t.ex. hur bred den behöver vara för att fånga upp allt matos utan att för den sakens skull vara i vägen när du lagar mat.

Om du känner dig osäker på vilken köksfläkt som passar bäst för dina behov så är du alltid varmt välkommen att ringa till oss för personlig rådgivning av en expert.

Ring på 0771 – 31 30 31

Du hittar också vårt stora utbud av köksfläktar här.

Fler tips till köksfläktar

Favoriter

Stäng