HELGKAMPANJ: FRI FRAKT till tomtgräns/port & DHL ombud

*Erbjudandet gäller samtliga produkter under perioden 2/6 - 4/6 2023. Gäller ej expressleverans, tillval, tilläggstjänster och returer. Gäller oberoende av andra kampanjer och erbjudanden. För gratis leverans av vitvaror välj "standard" vid leverans.

0771-31 30 31 öppet i dag kl. 12:00-17:00
 • Måndag 08:30-21:00
 • TisdagStängt
 • Onsdag08:30-21:00
 • Torsdag08:30-21:00
 • Fredag08:30-16:00
 • Lördag12:00-17:00
 • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny

Diskmaskiner

Köpa ny Diskmaskin? - Då bör du läsa här

Visste du att en modern A-klassad diskmaskin är betydligt mer energisnål än att diska för hand? Medan diskmaskinen använder 10–15 liter vatten per diskomgång går det åt mer än 100 liter vatten om du skulle diska motsvarande mängd för hand. Ett hushåll med fyra personer som diskar för hand gör av med 1050 kWh per år medan det inte ens går åt en tredjedel om du diskar i maskin. Det förutsätter dock att du kör fulla maskiner och inte sköljer disken i varmt vatten först.

Hitta bra erbjudanden på diskmaskiner Black Friday
Hitta smala diskmaskiner (45 cm) här
Se våra bäst i test diskmaskiner här
Och här hittar du vår rea på diskmaskiner

Vi hjälper dig att hitta en som passar perfekt till dig och ditt hushåll. Läs vidare nedan eller kontakta vår kundservice för hjälp. Men hos oss kan du garanterat köpa en bra och billig diskmaskin som uppfyller dina krav. Och dessutom helt fraktfritt! Vi installerar gärna åt dig till en låg kostnad och tar din gamla med och återvinner den om du önskar.

Integrerad, fristående, underbyggd eller bänkdiskmaskin?

Det finns flera olika typer av diskmaskiner: fristående, integrerade, underbyggda och bänkdiskmaskiner. En fristående diskmaskin byggs inte in, utan är komplett med sidor och topp. Det betyder att den kan placeras fritt i köket utan att den behövertäckas med en köksbänk. Dock måste man komma ihåg att man behöver avlopps- och vattenanslutning. En underbyggd är det som är absolut vanligast där fronten är diskmaskinens egen men man ställer den under köksbänken. Det är viktigt att mäta hur bred och djup diskmaskinen ska vara för att kunna få plats. Det är inte kul att stå med en diskmaskin som sticker ut, eller ännu värre inte ens passar i hålet. En bänkdiskmaskin är en liten modell som placeras ovanpå diskbänken och som inte har plats för lika mycket disk som en normalstor modell. Men det är ett bra komplement om man till exempel bor ensam och inte har plats för en diskmaskin på golvet. Hos oss hittar du alla typer av billiga diskmaskiner men av god kvalitet.

Antal kuvert

Diskmaskinens kapacitet anges i antal kuvert enligt en internationell standard. Ett kuvert innehåller en flat tallrik, en djup tallrik, en assiett, en kaffekopp med fat, två bestick samt ett glas. I beräkningen ingår också några uppläggningsfat per diskomgång. En 60 cm (som brukar vara standard) bred maskin tar normalt 12 kuvert och en 45 cm bred tar ca 9 kuvert och en bänkdiskmaskin ca 5 kuvert. Vi erbjuder diskmaskiner som tar från 5 upp till 16 kuvert för att du ska kunna få välja en modell med precis rätt diskkapacitet för ditt hushåll. På varje varukort står angivet hur många kuvert just den modell du kikar på har kapacitet för.

Flexibel inredning för att få plats med mer

Vill du kunna diska allt? Även kastruller och skärbrädor? Eller föredrar du att handdiska de stora sakerna och bara köra tallrikar, bestick och glas i maskinen? Vissa maskiner kommer med flexibel inredning så att du själv kan flytta runt och ändra de olika nivåerna för att få plats med allt från de minsta dessertskedarna till långpannorna. Ett bra exempel på flexibel inredning är diskmaskiner med höj- och sänkbara överkorgar. Flyttbar inredning blir allt mer vanligt och för att vara säker på om den kan flyttas eller inte så kan du läsa på respektive diskmaskins varukort på vår hemsida för att få veta hur du kan anpassa maskinen efter dina behov.

Olika diskprogram för olika behov

Det finns program för alla behov. Fyller du ofta maskinen till hälften och diskar varannan dag? Välj en maskin med ett fördiskningsprogram så slipper du obehagliga lukter och så håller den både sig själv och disk hygienisk tills du har tillräckligt med disk för att köra en full maskin. Har du ofta väldigt smutsig disk kan det vara bra att investera i en maskin med intensivprogram. Med framskjuten start kan du dessutom ställa in diskmaskinen att starta på en tidpunkt som passar dig, t.ex. en timme innan du slutar jobbet så att disken är skinande ren när du kommer hem.

Bäst i test

Om du är ute efter en riktigt bra diskmaskin rekommenderar vi dig att ringa in till våra produktspecialister. Skulle det vara så att du vill ha en maskin som är prisvärd och testad i förbrukning och i kvalitet så är det en bra ide att ta en titt på våra bäst i test diskmaskiner. Vi har nämligen samlat alla våra testvinnande diskmaskiner på en särskild sida så att du enkelt ska få överblick. Genom att köpa en testvinnare säkrar du dig en effektiv och prisvärd diskmaskin. Diskmaskinerna har utnämts som bäst i test av bl.a. Råd&Rön och det danska konsumentrådet Tænk.

Olika typer

När du vet vilken slags modell du ska ha kommer andra tillval. Bland annat måste du veta vilka mått diskmaskinen ska ha för att passa. De flesta är av standardmått i bredd och kan monteras i alla kök, men det finns några avvikelser. Antingen har du plats för en normalstor diskmaskin eller en smal diskmaskin (45 cm). Men det viktiga är att höjden sedan passar till din diskbänk eftersom att mått och höjd på dessa kan variera. Nästan alla diskmaskiner kan justeras några centimeter i höjden, men det är viktigt att din diskbänk är inom dessa mått. Det finns även modeller som är extra höga.

Om du inte ska ha en integrerad diskmaskin kommer även val av färg. Du kan välja bland en traditionell vit diskmaskin, en rostfri disknaskin, svart diskmaskin, rostfritt stål eller någon helt annan färg. Utöver det bör du fundera på ljudnivån. Om din diskmaskin är placerad så att ni ofta ser och hör den kan det vara klokt att välja en tystgående modell. En tyst diskmaskin med låg ljudnivå kan vara en bra investering eftersom att man ofta kör diskmaskinen 1 och ibland 2 gånger om dagen. Tysta diskmaskiner har blivit väldigt populärt den senaste tiden. Sedan finns det flera andra tillval som kan underlätta i din vardag. Exempelvis diskmaskiner med wifi, fördröjd start eller timer, snabb diskning genom snabbprogram, med eller utan besticklåda eller korg osv.

Energispartips till diskmaskinen

Det finnd mycket man själv kan göra för att spara på vatten och energi där hemma.

Här kommer våra bästa tips:

 • Skölj inte disken i varmvatten.
 • Skrapa bara av matresterna och skölj vid behov med kallt vatten.
 • Anslut maskinen till kallvatten om det är möjligt. Då värmer diskmaskinen själv upp vattnet och du sparar 20–30 % energi.
 • Fyll alltid upp hela diskmaskinen och kör den på låg temperatur när disken inte är alltför igengrodd. Dagens diskmaskiner diskar rent redan vid 55 C° och genom en sänkning från 65 C° till 55 C° minskar elförbrukningen med hela 25%.

Det kan också vara en bra idé att se på energiklassen som diskmaskinen ligger i. Det kom i mars 2021 en ny energiskala vilket betyder att den gamla energiskalan med exmepelvis energiklasser som A+++, A++ och A+ försvinner. Du kan läsa allt om den nya energiklassen här.

Installation

Eftersom en diskmaskin ska kopplas till både vatten- och elförsörjning när man ska installera en diskmaskin rekommenderar vi alltid att du kontaktar en elektriker och en VVS-montör. Detta både för att minska risken för felinstallation och för att du ska täckas av din försäkring. Att montera en diskmaskin kan tänkas vara en ganska enkel uppgift för vissa. Men kom ihåg att garanti och försäkring kan falla bort om det inte görs av en autoriserad installatör. En diskmaskin ska t. ex alltid anslutas med typgodkänd tryckslang samt vara kopplad till en ballofix-avstängningsventil. Det rekommenderas även att ställa maskinen på en droppskyddsbricka för att minimera risken för läckage. När du har valt ut en diskmaskin och lagt den i varukorgen kommer det automatiskt upp ett fönster där du kan välja om du också vill lägga till en droppskyddsbricka till din beställning. Dessutom erbjuder vi även installation som du kan köpa till i vaurkorgen innan du genomför din betalning.

De flesta maskiner kan anslutas till både varm- och kallvatten. För det mesta rekommenderas kallvatten då maskinen och speciellt de flesta maskindiskmedel är framtagna för att använda med kallvatten. Har du frågor kring hur du kopplar in din maskin bör du alltid kontakta en behörig installatör.

Visste du att du kan köpa till en returtjänst när du betalar din vara? Vi tar då med och återvinner din gamla produkt samtidigt som vi levererar din nya.

Har du fler frågor om diskmaskiner eller bara vill ha specifika råd kring en speciell modell, tveka inte att kontakta vår kundtjänst via E-mail eller telefon. Öppettider och mer info hittar du under: kontakta oss. Hos oss hitar du alltid diskmaskiner billigt online. Vi har nästan alltid någon kampanj eller rea på gång hos tretti så att du kan köpa din diskmaskin till bästa pris på marknaden.

Se också Electrolux diskmaskin, Cylinda diskmaskin, Whirlpool diskmaskin, ASKO diskmaskin, Miele diskmaskin.

Favoriter

Stäng