HELGKAMPANJ: FRI FRAKT till tomtgräns/port & DHL ombud

*Erbjudandet gäller samtliga produkter under perioden 2/6 - 4/6 2023. Gäller ej expressleverans, tillval, tilläggstjänster och returer. Gäller oberoende av andra kampanjer och erbjudanden. För gratis leverans av vitvaror välj "standard" vid leverans.

0771-31 30 31 öppet i dag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • TisdagStängt
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny

Hällar

Köpråd för spishällar

En inbyggnadshäll är som namnet avslöjar en spishäll du integrerar alltså bygger in i din bänkskiva. Du kan välja mellan gashäll, gjutjärnshäll, glaskeramikhäll, induktionshäll och grillhäll.

Ska du samtidigt köpa en matchande ugn? Kolla in våra paketerbjudanden där vi har tagit fram paket som passar i både i utförande och funktion.

Vilken typ av häll ska jag välja?

Framförallt är det värmeeffektiviteten som skiljer de olika hälltyperna åt, dvs. hur snabbt du kommer upp i rätt temperatur. De snabbaste alternativen är glaskeramikhällen och induktionshällen, även om de klassiska plattorna fortfarande är ett bra och prisvärt alternativ.

Glaskeramikhäll

Glaskeramik drivs av klassisk värme: plattan blir varm, vilket i sin tur värmer kastruller och tillagar maten. De klassiska spisplattorna fungerar på samma sätt. Skillnaden är bara att keramikhällen är en platt och mer lättskött glaskeramikyta.

Induktionshäll

Induktionshällen värmer upp kastrullerna genom magnetteknik. Det är den snabbaste typen av uppvärmningen. På bara någon minut är kastrullen ofta uppe i rätt temperatur. Kokzonen i sig blir inte varm. Det gör att om du råkar koka över något så bränner det inte fast och dessutom minskar det risken för att du bränner dig. Dock kan något av kastrullens värme sprida sig tillbaka till hällen så det är fortfarande en dålig idé att lägga handen direkt på kokzonen.

Kokzoner och multizoner

Det finns inbyggnadshällar i de flesta storlekar: allt från 29 cm i bredd upp till 116 cm. med en till sex stycken kokzoner. Flest kokzoner hittar du hos gashällarna och induktionshällarna. Vissa av induktionshällarna är utrustade med en multizon eller flexzon. Det betyder att det finns en extra stor kokzon. Eftersom det är induktionsteknik kan du nyttja hela eller delar av den och anpassa allt efter storleken på dina kastruller och stekpannor. Den del av multizonen som du inte använder förblir sval.

Om du väljer en induktionshäll är det viktigt att du använder rätt utrustning till. Endast kastruller och stekpannor av magnetiskt stål eller gjutjärn fungerar tillsammans med induktion. Du kan testa för att se vilka av dina gamla kastruller och grytor som är kompatibla genom att pröva om en vanlig kylskåpsmagnet fastnar på dem.

Spishällar med extra funktioner och finesser

De flesta glaskeramik- och induktionshällar har indikatorer för restvärme – du ser enkelt om hällen är het genom att den är markerad med ett stort H eller ett litet h om den är på väg att svalna.

Boosterfunktion

Du får extra effektivitet med en boosterfunktion. Boosterfunktione finns oftast på en eller flera kokzoner. När du slår på den blir zonen extra effektiv och du kokar upp vätska ännu snabbare. Ju fler effektlägen din häll har, ju större temperaturprecision kan du få.

Bäst i test spishällar

Ett bra tips är att alltid titta efter märkningen ”bäst i test”. Den indikerar nämligen att den specifika modellen har testats och bedömts av en konsumentorganisation. Hos Tretti hittar du alla våra bäst i test spishällar på en särskild sida. Dessa modeller har framförallt utnämnts till testvinnare av Råd&Rön och det danska konsumentrådet Tænk.

Behöver du dra fram el/gas för att koppla in din häll? Kontakta alltid en behörig installatör.

Har du fler frågor om inbyggnadshällar eller bara vill ha specifika råd kring en speciell modell, tveka inte att kontakta vår kundtjänst, antingen via e-mail eller telefon. Öppettider och mer info hittar du här: kontakta oss.

Billiga priser på Black Friday

Favoriter

Stäng