HELGKAMPANJ: FRI FRAKT till tomtgräns/port & DHL ombud

*Erbjudandet gäller samtliga produkter under perioden 2/6 - 4/6 2023. Gäller ej expressleverans, tillval, tilläggstjänster och returer. Gäller oberoende av andra kampanjer och erbjudanden. För gratis leverans av vitvaror välj "standard" vid leverans.

0771-31 30 31 öppet i dag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • TisdagStängt
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny

Kombinerade Kyl-frysar

Köpråd för kombinerade kyl-frysar

Det finns fyra olika kombinationer för dig som vill ha en kombinerad kyl-frys. Side-by-side, kylskåp med frysfack, integrerad kyl och frysskåp och fristående kyl och frysskåp. Alla har sina egna finesser och fördelar med olika praktiska utrymmeslösningar.

Vilken typ ska jag välja?

Framförallt handlar det om utrymme: hur mycket kylutrymme behöver du och hur mycket frysutrymme behöver du? En kyl med frysfack passar mindre hushåll som inte har så många frysvaror. Ett side-by-side skåp är att bra alternativ om du inte riktigt har plats för både en kyl och en frys men samtidigt behöver mer frysutrymme än ett frysfack. Side-by-sideskåpet är lättöverskådligt och många har en is- och vattendispenser i frysdörren. Annars är det bara att beräkna hur mycket du behöver ha i frysutrymme och välja typ utifrån det. Självklart spelar även kylutrymmet roll.

För att vara säker på att kylfrysen passar in behöver du mäta utrymmet där du ska ha ditt skåp. Ska du bygga in det behöver du tänka på att det behövs ett par centimeter extra för att kunna öppna dörren och för luftcirkulationen.

Energisnåla kyl-frysar sparar pengar

Din kylfrys står på hela tiden. Om du vill spara energi och pengar rekommenderar vi att du väljer en energisnål modell märkt med A+++.

Flexibel inredning och separata temperaturzoner

De flesta varumärken erbjuder modeller med olika typer av inredning, både flexibel och förvaring med specialfunktioner. Det kan t.ex. vara speciella lådor med separata temperaturzoner. Det finns lådor som är specialgjorda för att ge maximal hållbarhet till vissa livsmedel, t.ex. lådor för förvaring av kött eller fisk och lådor som är optimala för grönsaker.

Manuell eller automatisk avfrostning?

Med en frostfri frys sparar du tid och energi, men frysar med manuell avfrostning är ofta lite billigare. En frostfri frys har en uppvärmningsfunktion som då och då värmer upp avdunstaren. Därmed frostas avdunstaren av kontinuerlig. Ett ventilationssystem ser också till att luften hela tiden är i rörelse, vilket motverkar isbildning på väggar och matvaror.

Klimatklass

Vi rekommenderar att du inte ställer din nya kylfrys i ouppvärmda utrymmen, d v s utrymmen där temperaturen understiger +15 grader. Detta på grund av att skåpets kompressorer inte fungerar vid för låga temperaturer.

Bäst i test

Om du vill vara säker på att du köper en kylfrys av riktigt hög kvalitet så rekommenderar vi att du tar en titt på vår sida med bäst i test kylfrysar. Vi har samlat testvinnande kylfrysar på en alldeles egen sida för att ge dig en bra överblick över utbudet. Dessa kylfrysar har utmärkt sig i produkttester organiserade av framförallt Råd&Rön och det danska konsumentrådet Tænk.

Återvinning

När du byter ut din kylfrys ska du alltid se till att din gamla produkt tas om hand för miljöanpassad återvinning. Vi erbjuder bortforsling av din gamla produkt som en tilläggstjänst. Då tar vi med och återvinner din gamla produkt när vi levererar din nya.

Har du fler frågor om kyl/frysar eller bara vill ha råd kring en specifik modell, ska du inte tveka att kontakta vår kundtjänst. Du når oss antingen via E-mail eller telefon. Öppettider och mer info hittar du här: kontakta oss.

Favoriter

Stäng