HELGKAMPANJ: FRI FRAKT till tomtgräns/port & DHL ombud

*Erbjudandet gäller samtliga produkter under perioden 2/6 - 4/6 2023. Gäller ej expressleverans, tillval, tilläggstjänster och returer. Gäller oberoende av andra kampanjer och erbjudanden. För gratis leverans av vitvaror välj "standard" vid leverans.

0771-31 30 31 öppet i dag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • TisdagStängt
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny

Kylskåp

Köpråd för kylskåp

När du ska köpa ett nytt kylskåp står det första valet mellan ett fristående kylskåp och integrerat kylskåp. Om du vill att kylskåpet ska smälta in i köksinredningen är det ett integrerat kylskåp du ska titta efter. Det byggs nämligen in i ett snickeriskåp och monterar själv på en front monteras på framsidan för att matcha den övriga inredningen. Dubbelkolla med din köksleverantör vilka mått som gäller för de luckor som du beställt. På sidan hittar du även minikylskåp vilket är perfekt för garaget, kontoret eller andra rum där man vill ha kyld mat eller dricka tillgängligt.

Hur stor kyl behöver du?

Storhandlar du mycket? Gör storkok och matlådor? Kapaciteten, dvs. hur mycket som får plats i din kyl mäts i liter. Detta anges dock utan inredningen, så tänk på att inte bara gå strikt efter antalet liter men också att titta efter smarta förvaringslösningar.

Är din kyl idag tillräcklig? Se gärna över bredden och djupet beroende på vad och hur mycket du ska förvara i den. Kylar med samma höjd och bredd kan fortfarande ha olika djup och därmed olika stor kapacitet. En integrerad kyl har ofta ett mindre djup än en fristående.

Att tänka på vid placering av kylskåp

Du behöver mäta exakt hur stort utrymmet är där kylen ska passa in. Vissa kylskåp kräver dessutom några extra centimeters utrymme vid sidan om för att dörren ska kunna öppnas ordentligt och alla lådor ska kunna dras ut. Tänk också på att ett ventilationsutrymme ska få plats: minst 5 cm mellan kyl och överskåp eller i/ovanför överskåpet. Ventilationsutrymmet täcks lämpligen med ett galler. Ska skåpet integreras krävs dessutom en luftspalt till kompressorn.

Separata temperaturzoner i kylskåpet

Vi rekommenderar två grönsakslådor istället för en då det kan vara bra att skilja på vissa frukter och grönsaker som inte trivs tillsammans (t ex äpplen, päron och tomater som innehåller etylen och får andra frukter att mogna snabbare).

För vissa modeller kan du ställa in olika temperaturer i grönsakslådorna och i själva kylskåpet. Det passar bra om du behöver förvara vissa matvaror, t.ex. sallad och kött, kallare än övriga matvaror. Matvarorna håller sig ofta mycket längre med hjälp av separata temperaturzoner.

Vissa märken har system för luftcirkulationen och anti-lukt funktioner som tar bort dofter i kylen som kan vara påträngande som till exempel fisk och kryddiga rätter.

Bäst i test kylskåp

För att du enklare ska hitta ett kylskåp av riktigt bra kvalitet har vi samlat alla våra bäst i test kylskåp på en egen sida. Dessa kylskåp är testade och granskade av bl.a. Råd&Rön och det danska konsumentrådet Tænk. Stämpeln ”bäst i test” visar därmed att kylskåpet klarar vardagens alla utmaningar med glans.

Övrigt att tänka på

Gamla kylskåpen ska lämnas på återvinningscentralen. Vi erbjuder också en returtjänst som du kan välja till när du köper din kyl. Då tar vi med oss din gamla kyl och återvinner den när vi kommer med din nya kyl.

Utrymmet där du placerar din kyl bör inte vara kallare än +15 grader då kompressorn inte fungerar optimalt vid för låga temperaturer.

Har du fler frågor om kylskåp eller bara vill ha specifika råd kring en speciell modell, tveka inte att kontakta vår kundtjänst via E-mail eller telefon. Du hittar öppettider och mer info här: kontakta oss.

Favoriter

Stäng