HELGKAMPANJ: FRI FRAKT till tomtgräns/port & DHL ombud

*Erbjudandet gäller samtliga produkter under perioden 2/6 - 4/6 2023. Gäller ej expressleverans, tillval, tilläggstjänster och returer. Gäller oberoende av andra kampanjer och erbjudanden. För gratis leverans av vitvaror välj "standard" vid leverans.

0771-31 30 31 öppet i dag kl. 12:00-17:00
 • Måndag 08:30-21:00
 • TisdagStängt
 • Onsdag08:30-21:00
 • Torsdag08:30-21:00
 • Fredag08:30-16:00
 • Lördag12:00-17:00
 • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny

Spisar

Köp din nya spis här

Hos Tretti kan du få alla möjliga spismodeller. Allt ifrån vanliga klassiska spishällar till det nyaste inom köksvärlden: Induktionsspis. På sidan hittar du de bästa spisarna på marknaden från kända märken så som Smeg, Electrolux, Siemens och Bosch. Vi garanterar ett bra pris och du får dessutom alltid fri frakt på alla ordrar från oss. Om du inte har en elektriker klar som kan installera spisen kan du även köpa till installation när du genomför ditt köp. På så sätt blir spisen både levererad och installerad i ett så att du kan börja använda den direkt. Och om du direkt vill bli av med din gamla så tar vi även med den på köpet om du köper till bortforsling.

Olika typer

Det finns många olika typer av spisar, allt från den lilla bänkspisen med gjutjärnsplattor till gasspisar med sju kokzoner eller spisar med induktionshäll och två ugnar. En spis är ofta en allt-i-ett-lösning eftersom att de flesta inte vill bygga in ugn och spishäll som två separata enheter utan som en. Oavsett vilket du behov du har finns det möjlighet att hitta ett alternativ som passar perfekt för just dig.

Om du har gas framdraget kan du välja en gasspis med gasugn vilket de flesta proffskockar föredrar. Gasugnar är effektiva men det kräver en hel del arbete och kunskap för att få samma "färg och yta" på maten som i en varmluftugn eller vanlig ugn. Du kan också välja att ha en gashäll med varmluftsugn som är mer lättmanövrerad. Då krävs det dock att du även har el framdragen. Har du endast el framdragen kan du fortfarande välja mellan flera olika kombinationer: induktion, glaskeramik eller gjutjärnsplattor.

Spishällen

Den gamla klassikern är en spis med gjutjärnsplattor vilket de flesta känner till. Men det finns också nyare, moderna modeller med glaskeramikhäll eller induktionshäll.

Men det är skillnad:

 • Gjutjärnsplattorna och glaskeramikhällen använder sig av klassisk värme för att värma upp kokzonen som i sin tur värmer upp kastrullen.
 • Induktionshällar använder sig av magnetteknik som värmer upp kastrullerna på en gång med hjälp av magnetvågor/vibrationer. Detta går snabbare än med klassisk värme.

Ugnen

Även här finns det olika typer:

 • Den traditionella ugnen med över- eller underväre och grill är den enklaste typen och den som är billigast på marknaden.
 • Varmluftsugnen har en fläkt som gör att värmen sprids jämnt i hela ugnen. Detta gör att du kan laga mat på flera olika nivåer i ugnen samtidigt. Denna typ av ugn är den absolut vanligaste nuförtiden.
 • En ugn med ångfunktion värmer maten med het vattenånga som ger saftigare resultat och varsammare tillagning. Denna typ av ugn passar perfekt om du gör mycket fisk och grönsaker eftersom att det bevarar matvarornas spänst och smak på ett skonsamt sätt.
 • En kombiugn kombinerar vanlig ugn med en mikrovågsfunktion vilket är perfekt om man inte har plats för både ugn och mikrovågsugn.

Välj ugn efter dina matlagningsvanor

Lagar du mycket mat och ofta? Då kan en spis med hög kapacitet på både ugn och spishäll vara en bra investering. Med fler kokzoner ökar möjligheterna: du kan ha fler kastruller igång samtidigt och maximera effekten genom att utnyttja zonerna med perfekt storlek för dina kastruller. Med en dubbelugn kan du tillaga fler rätter samtidigt i olika temperaturer t.ex. göra ett långkok med pulled pork i den ena och förbereda en kladdkaka i den andra. Effektivitet och funktion går hand i hand.

Vi rekommenderar alltid att du tittar efter en ugn med flerglas eller kylsystem för ugnsluckan då den kan bli väldigt varm. Det kan vara extra viktigt om man har små barn som inte alltid kan hålla fingrarna i styr. Enligt EUs riktlinjer ska en ungslucka inte överstiga 105 grader om ugnen håller 200, men det är fortfarande väldigt varmt för både barn, djur och för dig. Flera lager glas och kylsystem håller luckan svalare vilket bidrar till en säker miljö i köket.

Om du har barn i ditt hushåll kan det vara bra att kolla efter modeller med elektroniska barnlås som hindrar nyfikna fingrar från att råka sätta igång spishällen när den inte ska användas.

Vissa spisar har pizza- och pajfunktion, dvs. ett särskilt program som är optimalt för just dessa rätter. Programmet ser till att värmen kommer underifrån och skapar en krispig paj- eller pizzabotten samtidigt som den hindrar ovansidan från att bränns vid.

Vill du enkelt hålla koll på din mat och få till den perfekta steken ska du välja en ugn med inbyggd termometer. Värmen stängs då av automatiskt när den inställda temperaturen uppnåtts så att du kan slappna av i köket.

Varje spis har sina fördelar: induktionshällens värmeteknik gör att saker inte bränner fast, en glaskeramikhäll är mer lättrengjort än en med gjutjärnsplattor tack vare den glatta ytan och en gjutjärnsspis är ett billigt och enkelt alternativ. Så du får överväga vilken typ som passar dig och din matlagning bäst.

Självrengöring för ugnar

Om du vill slippa göra rent i ugnen så ofta kan det vara bra att leta efter ugnar med självrengörande funktioner. Det finns flera olika typer:

 • Ånga som gör att smutsen luckras upp och lättare kan torkas av.
 • Pyrolys bränner smutsen i ugnen till en fin aska som du sedan kan torka ur med fuktad trasa.
 • Katalys är en särskild emalj som absorberar smuts och fett och som du sedan enkelt kan torka av efter användning.

Alla dessa tekniker bidrar till en mer lättrengjord ugn vilket är till en stor fördel. Vi har nog alla stått där och försökt göra rent fastbrända matrester i ugnen och det är varken enkelt eller kul.

Bäst i test spisar

Vi har samlat alla våra bäst i test spisar på en egen sida för att du som kund ska få en bättre överblick. Dessa spisar har kontrollerats av framförallt Råd&Rön och det danska konsumentrådet Tænk och bäst i test-stämpeln intygar att de har klarat alla tester med glans. Du kan läsa mer om de olika spisarna på respektive varukort för att hitta den som passar just dig bäst.

Korrekt elanslutning av din spis

Spisar ansluts till antingen 230 V eller till 400 V. Kontrollera vilken voltstyrka som du har i ditt hushåll innan du beställer. Spisar ansluts med en stickkontakt till ett jordat uttag – det är olika uttag för de olika voltstyrkorna. En spis kan också ha fast anslutning. Den fasta anslutningen måste göras av en behörig elektriker.

Det är viktigt att det finns en luftspalt på ett par centimeter mellan ugn och vägg. Det gäller i synnerhet om ugnen placeras under en mikrovågsugn – annars kan mikrovågsfunktionen skadas av värmen från ugnen. En spisunderdel placeras direkt under en häll. Vreden till både ugnen och hällen sitter på spisunderdelen. Det är viktigt att det finns en värmetålig avställningsyta intill ugnen.

Visste du att du kan köpa till en returtjänst när du betalar din nya spis? Vi tar då med och återvinner din gamla produkt samtidigt som vi levererar din nya.

Har du fler frågor om spisar eller bara vill ha råd kring en viss modell får du gärna kontakta vår kundtjänst via kontaktformuläret eller telefon. Våra öppettider och mer info hittar du under: kontakta oss.

Billiga priser på Black Friday

Favoriter

Stäng