HELGKAMPANJ: FRI FRAKT till tomtgräns/port & DHL ombud

*Erbjudandet gäller samtliga produkter under perioden 2/6 - 4/6 2023. Gäller ej expressleverans, tillval, tilläggstjänster och returer. Gäller oberoende av andra kampanjer och erbjudanden. För gratis leverans av vitvaror välj "standard" vid leverans.

0771-31 30 31 öppet i dag kl. 12:00-17:00
  • Måndag 08:30-21:00
  • TisdagStängt
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny

Torktumlare/-skåp

Köpråd för torktumlare

Det finns många saker att tänka på när man ska köpa en ny torktumlare. Bland annat vilken kapacitet den ska ha? Hur energisnål bör den vara? Och vilken typ ska du köpa?

Frånluftstumlare eller kondenstorktumlare?

  • En kondenstumlare är den vanligaste typen av torktumlare. Den släpper ifrån sig den uppvärmda rumsluften och kan därför vara en bra värmekälla i tvättstugan. Vattnet från tvätten hamnar antingen i en kondensbehållare som du tömmer eller så leds det ut via en slang ner i avloppet.
  • En frånluftstumlare kopplas till en ventilationskanal där den fuktiga luften leds bort. Alla bostäder har inte en sådan typ av kanal där man kan koppla in en frånluftstumlare. Om du är osäker rekommenderar vi att du kontaktar en ventilationstekniker.
  • En värmepumpstumlare avfuktar luften och återanvänder värmen, vilket gör att energiförbrukningen blir väsentligt mycket lägre än hos en kondenstorktumlare. Kompressorn tar upp värme från luften för att vattnet ska kondensera och återger sedan värmen till luften som går tillbaka till trumman för att fortsätta torkningsprocessen. Du hittar värmepumpstumlarna bland våra kondenstumlare. I menyn till vänster om produktlistan kan du filtrera din sökning. Där finns det möjlighet att välja "Värmepumpsteknologi - ja".

Torkkapacitet

En bra riktlinje är att välja samma kapacitet som din tvättmaskin. På så sätt utnyttjar du kapaciteten maximalt och varken över- eller under belastar maskinen. Det gör att du tar tillvara på maskinernas fulla effekt varje gång du tvättar och torkar dina kläder.

Om du samtidigt ska köpa en tvättmaskin kan du kolla in våra paket med matchande par. Där har vi tagit fram modeller med passande effekt och funktion. Kom ihåg att även köpa en monteringssats om du ska installera tvättmaskinen och torktumlaren i en pelare (ovanpå varann). Så snart du har valt ut dina modeller och lagt den i varukorgen dyker det upp ett fönster där du får möjlighet att lägga till matchande tillbehör, t.ex. en monteringssats.

Energisnåla torktumlare

Är energisnålhet en viktig egenskap hos dina vitvaror? Titta då efter en modell med så hög A-klassning som möjligt. Våra mest energisnåla maskiner är A+++ märkta. Det innebär att de är mest energisnåla i förhållande till sin kapacitet och effekt.

Skonsamma torkprogram

Har du känsliga plagg? Det finns maskiner med extra skonsam trumma och effektiva torkprogram för extra känsliga material som siden och ylle. Kolla i produktbeskrivning för att se urvalet av torkprogram som erbjuds för en särskild modell.

Smart sensorstyrning

Tycker du att det är svårt att själv ställa in rätt tid för att tvätten ska bli torr? Den nya generationens torktumlare använder sig av sensorstyrning. Det betyder att de har en sensor nedanför luckan som känner av restfuktigheten i dina kläder. Du ställer bara in vilket typ av material du torkar så stannar maskinen automatiskt när den inte känner av någon mer fukt. Detta fungerar optimalt för kläder i vanlig bomull och liknande plagg. Om du torkar skira blusar eller jeans kan det hända att maskinen stannar trots att sömmarna fortfarande är fuktiga eftersom resten av plagget har förhållandevis rätt fuktnivå.

Bäst i test torktumlare

Om du vill vara säker på att du köper en riktig kvalitetsvara är vårt bästa tips att kolla in våra bäst i test torktumlare här. Vi har samlat dessa på en egen sida så att du snabbt kan få en översikt över modeller och märken. De testvinnande torktumlarna har testats framförallt av Råd&Rön och det danska konsumentrådet Tænk.

Installation

I badrum och andra våtutrymmen måste installationen göras av en fackman. Du kan dock själv ansluta en torktumlare till ett jordat uttag i ett våtutrymme om uttaget är försett med en jordfelsbrytare. Uttaget ska också vara placerat minst 0,6 meter från badkar eller duschplats och minst 1,7 meter ovanför golvet. Kontakta alltid en elektriker om du är det minsta osäker.

Hitta bra erbjudanden på torktumlare på Black Friday.

Alla torktumlare har ett luddfilter som helst ska rengöras efter varje användning. På så sätt får du den effektivaste torkningen. En del modeller har också en indikator som larmar när det är dags att rengöra filtret. För att verkligen säkra en lång livstid för din torktumlare kan du då och då rengöra med dammsugaren på svåråtkomliga ställen. Kondensorn i en torktumlare bör rengöras 3 – 4 ggr per år. Läs bruksanvisningen för mer tips och råd.

Visste du att du kan köpa till en returtjänst när du betalar din vara? Vi tar då med och återvinner din gamla vitvara samtidigt som vi levererar din nya.

Har du fler frågor om torktumlare eller torkskåp eller bara vill ha råd kring en speciell modell, tveka inte att kontakta vår kundtjänst: kontakta oss.

Favoriter

Stäng