HELGKAMPANJ: FRI FRAKT till tomtgräns/port & DHL ombud

*Erbjudandet gäller samtliga produkter under perioden 2/6 - 4/6 2023. Gäller ej expressleverans, tillval, tilläggstjänster och returer. Gäller oberoende av andra kampanjer och erbjudanden. För gratis leverans av vitvaror välj "standard" vid leverans.

0771-31 30 31 öppet i dag kl. 12:00-17:00
 • Måndag 08:30-21:00
 • TisdagStängt
 • Onsdag08:30-21:00
 • Torsdag08:30-21:00
 • Fredag08:30-16:00
 • Lördag12:00-17:00
 • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Basket
Meny

Ugnar

Köpråd för ugnar

Det finns flera typer av ugnar: traditionella, varmluftsugnar, ångugnar och kombiugnar som har en mikrovågsfunktion. Den allra vanligaste idag är varmluftugnen då den har många tillagningsfördelar och finns i flera olika prisklasser. Vi har utöver det även vanliga traditioinella mikrovågsugnar.

Varmluftsugn, kombiugn eller traditionell ugn?

 • Den traditionella ugnen med över-/undervärme och grill är den enklaste typen av ugn och kostar minst.
 • Varmluftsugnen har en fläkt som gör att värmen sprids jämnt i hela ugnen. Detta gör att du kan laga mat på flera olika nivåer i ugnen samtidigt. T ex kan du göra en lasagne och äppelpaj samtidigt utan att dessa tar smak av varandra.
 • Ugnen med ångfunktion värmer maten med het vattenånga som ger ett saftigare resultat och varsammare uppvärmning.
 • En kombiugn med mikrovågsfunktion kan du kombinera mikrovågor med värme eller grill.

Självrengöring för ugnar

Ingen ugn är helt självrengörande, men vissa har speciella program som underlättar rengöringen. Pyrolys är en funktion som bränner bort fett och matrester vid en temperatur på upp till 500°C. Ett pyrolysprogram tar 1–3 timmar och ugnen är låst under hela programmet. Kvar blir endast en fin aska som är lätt att torka bort med en trasa.

Spara pengar på en ny ugn för Black Friday.

Andra ugnar har ett ånrengörningsprogram som löser upp smutsen, vilket gör att den är lättare att torka bort. Det finns också ugnar med katalys: en särskild emalj som gör att smutsen inte fastnar så lätt.

Särskilda ungsprogram

Är du en paj- och pizzafantast kan du välja en ugn med ett program specifikt designat för pajer och pizza. Ugnens undervärme är då starkare än övervärmen, vilket ger krispig botten utan att ytan blir torr eller bränd.

Vill du enkelt hålla koll på din mat och få till den perfekta steken väljer du en ugn med inbyggd termometer. Värmen stängs då av automatiskt när den inställda temperaturen uppnåtts så att du kan slappna av i köket.

Installation av din nya ugn

 • Om du behöver dra om elen eller om ugnen ska kopplas in på något annat sätt än med en stickkontakt rekommenderar vi alltid att du kontaktar en behörig installatör.
 • Det är viktigt att det finns en luftspalt på ett par centimeter mellan ugn och vägg. Det gäller i synnerhet om ugnen placeras under en mikrovågsugn – annars kan mikrovågsfunktionen skadas av värmen från ugnen.

Bäst i test ugnar

Om du vill vara säker på att du får en riktigt bra ugn är vårt bästa tips att kolla in vår sida med bäst i test ugnar. Dessa modeller har nämligen testats ordentligt av konsumentorganisationer såsom Råd&Rön och det danska konsumentrådet Tænk. Du hittar våra testvinnande modeller här: Bäst i test ugn.

Ska du samtidigt köpa en matchande spishäll? Kolla in våra paketerbjudanden där vi har tagit fram paket som passar i både i utförande och funktion.

Har du fler frågor om ugnar eller bara vill ha specifika råd kring en speciell modell, tveka inte att kontakta vår kundtjänst, antingen via kontaktformuläret eller telefon. Öppettider och mer info hittar du här: kontakta oss.

Favoriter

Stäng